Til hovedinnhold

Ugress, alger og mose

Ugress, alger og mose kan oppstå dersom fugene er dårlig fylt med fugesand. Da får ugressføene spire i fred mellom steinene. Det er derfor lettere å forebygge ugress enn "helbrede". Fylte fuger vanskeliggjør ugressets mulighet til å etablere seg.   

Les mer

Kalkutslag

Kalkutslag kan forekomme på betong da det er naturlig kalk i sement. Vann i form av regn, kondensvann eller dugg trenger inn i betongens porer og oppløser kalken delvis. Oppløsningen går opp til betongens overflate der vannet fordamper og etterlater seg et hvitt tungtoppløselig kalkslør.

Les mer

Salt og issmelte produkter

I Norge har vi om vinteren behov for strøprodukter for å kunne håndtere isdannelser på dekket. MEN det er et par ting du må passe på!

Les mer

ASAK Garden

Asak Garden er de profesjonelles overflatebehandling av betongoverflater, når det handler om utseende og miljø. 

Les mer

1. Rengjøring:

Kalk er naturlig i betong og kan komme til overflaten og danne et hvitt slør på steinen. Asak kalkfjerner løser opp kalken slik at den kan skylles bort. Beregnet for milde tilfeller av kalkutfelling. Skyggefulle områder er særlig utsatt for alge- og mosedannelse. Asak Grønske- og Algefjerner er et rengjøringsprodukt som effektivt fjerner dette. Kan også brukes på treverk.

2. Etterbehandling:

Asak Coating (AC) er en overflatebehandling som tetter porene og forselger overflaten. Den har en fargeforsterkende effekt og er beregnet for etterbehandling av tidligere coatede heller i Asak hellekolleksjon. Asak Garden er en impregnering som er perfekt til bruk på ubehandlet (ny eller godt rengjort) belegningsstein og mur av betong. Asak Garden er en fotokatalytisk impregnering og gir en aktiv overflate når den utsettes for UV-lys. Da bryter den ned organisk materiale slik at overflaten holdes ren.

3. Generelle vedlikeholdsråd:

Det er veldig viktig å sørge for nok fugesand i dekket til enhver tid. Det er spesielt viktig første året at man følger med og etterfyller ved behov. Dersom det er for lite fugesand kan belegningssteinen få skader i form av kantavskalling og vann kan trenge ned i settelaget og føre til setningsskader.

Ved høytrykkspyling er det viktig å bruke et lavt vanntrykk. I tillegg må man passe på å holde strålen i en lav vinkel (max 30gr) og holde en stor avstand mellom munnstykke og stein. Dersom belegningssteinen blir spylt for hardt, blir overflaten ru og steinen mer mottagelig for smuss og urenheter.

Ugress kommer vanligvis på steder med lite slitasje. Ugressproblemet begrenses ved at man har nok fugesand i fugene til enhver tid.

Vår vedlikeholdsserie består av fire produkter beregnet for stein og mur i uterommet.