Til toppen

Forventninger til produktene

Betong er et bestandig materiale med svært lang levetid. 

Forventninger til produktene

Betong er et materiale som endrer seg naturlig over tid gjennom kalkutfelling og ytre påvirkning. Produkter som brukes utendørs blir direkte utsatt for påkjenninger som sol, regn, vind, forurensing og organiske overflateorganismer. Det er disse faktorene som påvirker overflaten. Kalk finnes naturlig i betong og kan gi et hvitt slør som normalt går bort av seg selv. Dette gjelder alle betongprodukter. 

ASAK HELLER

Noen av kolleksjonshellene er påført en overflatebehandling i fabrikken. Disse er merket med AC i navnet. AC står for Asak Coating og behandlingen beskytter overflaten og gjør den mer motstandsdyktig mot smuss og forenkler rengjøringen. Det er en fordel om hellene etterbehandles jevnlig (avhenger av slitasje og behov).

Helle Nougat

Helle Nougat er helt ubehandlet. Dette er et helt bevisst valg vi har gjort. Vi ønsker at Nougat skal bringe frem det naturlige med betongen som materiale og det gjør at produktet får en naturlig patina over tid. Overflaten på helle Nougat er naturlig matt og den vil endre farge og bli mørk når overflaten blir våt. Overflaten er mer ru enn på behandlede heller og man bør benytte en kost ved rengjøring.

UNDER: Bildene viser en referansehelle øverst i hvert bilde før den påføres vann og hvordan hellen forandrer uttrykk når den er våt og under opptørking. Her ser man hvordan kalkutfelling gir hellen en naturlig patina. Skrapemerker (bilde 4) fjerner man ved å gri området med f.eks en gummibørste eller bare med en gummihanske.  

Tørr:våt

Underopptørking_1

Uten kalk og med kalk etter opptørking

IMG_riper

Dersom man en silkematt overflate som også beskytter overflaten og forenkler vedlikeholdet, kan man påføre Helle Nougat Asak Coating

Viktig ved legging av heller

Asak Kolleksjonsheller har en meget hard og slitesterk overflate. Den høye hardheten i overflaten er utsatt for at det kan slås av skall og settes merker, dersom produktene støter hardt mot hverandre når produktene håndteres og monteres. Vi anbefaler at alle heller uten fugeknast legges med fast fugebredde som skal fylles med fugesand, for å sikre at hellene ikke kommer i berøring med hverandre under installasjon, og for å minske sjansen for avskalling og brekkasje på hellene, ved setninger eller annen bevegelse i ferdig dekke.

Dette kan enkelt oppnås og sikres ved å benytte fugekryss eller tilsvarende. Bruk av fugekryss gir riktig fugeavstand, for å oppnå beste resultat. Fugekryss X for rutemønster, og fugekryss T for forbandt. Avstandsstykkene gir en fugeavstand på 3mm, og er 20mm høye. Fuge med vanlig fugesand 0-2mm.

Forbruk: 1 stk. fugekryss X per helle ved rutemønster og 2 stk. fugekryss T per helle ved forbandt.

PS bildet under: her er hellene lagt feil - dvs. uten fugeavstand! 

B17R9637.web

Instruksjonsvideo  Instruksjonsvideo - Heller
Instruksjonsvideo  Instruksjonsvideo - Vedlikehold
Instruksjonsvideo  Instruksjonsvideo - Vedlikehold
Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.