Til toppen

Splittblokk og Forskalingsblokk

Asak Splittblokk og forskalingsblokk erstatter tradisjonell forskaling ved støpearbeider. De har gode brannegenskaper og er frostsikre. Her blir ”forskalingen” stående igjen og gir en pen overflate.

Splittblokk og Forskalingsblokk

Blokkene stables samtidig som det blir lagt inn armeringsstål. Til nødvendige tilpassninger brukes vinkelkutter med 9¨ diamantblad. Blokken blir ikke låst før det blir fylt betong i den. Det anbefales å bruke ferdigbetong på større murer.

Forskalingsblokk og Splittblokk er velegnet som vertikal støttemur, vegger, garasjer, fundamenter, ringmurer osv. Dersom det er ønskelig har forskalingsblokkens overflate et underlag som hefter utmerket til slemming, maling, murpuss eller liming av skifer / fliser.

Arbeidsbeskrivelse

1. Start med å lage en armert såle på komprimert og frostfritt underlag. I SINTEF TEKNISK GODKJENNING  kan du finne tabeller for dimensjon og armering av sålen. 
2. Blokkene monteres over de oppstikkende armeringsjernene.
3. Påse hele tiden at blokkene er i vater og på linje. Plastkiler eller lignende benyttes for å justere eventuelle skjevheter.
4. Muren skal også armeres horisontalt. 
5. Ved skjøting av 2 armeringsstenger skal de overlappe 50 ganger diameteren.
6. Etter at blokkene er stablet til riktig høyde, settes vertikalarmering på plass fra toppen av muren.
7. For å avstive muren for fylling av betong samt justere til ønsket høyde, monteres 2 bord på øverste blokkrad. Disse festes med tvinger eller annet som er lett å fjerne.
8. Ved bestilling av ferdigbetong er det viktig å fortelle hva betongen skal brukes til.

Mur under terreng påsettes vortepapp med avlutningslist eller pusses/slemmes, slik at fuktinntrenging fra bakfylling unngås. Betongsøl fra fylling av blokkene MÅ fjernes straks etter fylling. Bruk eksempelvis vannslange eller høytrykkspyler.

Forskalingsblokk Hj›rne.2

Helblokk og endeblokk settes mot hverandre og danner et hjørne. Endeblokk skal kappes ved angitt, ytterste markering i blokka, for å opprettholde forbandt.

Forskalingsblokk Hj›rne.4

Prosessen gjentas i neste skift, men motsatt

Forskalingsblokk Hj›rne.5

ASAK Forskalingsblokk

  • Sintef TEKNISK GODKJENNING med armeringstabeller
  • Gode brannegenskaper
  • Er frostsikre (trenger ikke pusses)
  • Har egen instruksjonsfilm

fasett2

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.