Til toppen
Tilbake

Lag en lysplan for hagen

Vi anbefaler å begynne med å lage en lysplan for å få en fint opplyst hage. Men hvordan sørger du for at den blir vellykket? Dette er de fire viktigste tipsene for en god lysplan.

Lag en lysplan

Når du lager lysplanen avgjør du hva du vil belyse, hvordan du vil gjøre det og med hvilke lamper. Men for å få en lysplan med fin lysbalanse må man ta hensyn til fire essensielle kriterier.

1. Siktlinjer

Når du lager lysplanen bør du tenke på hvor du ser det meste av hagen din fra. Det er ofte fra stua og fra terrassen. I lysplanen din bør du derfor sørge for at disse stedene blir godt synlige om kvelden.

2. Kontrast

Sørg for at det blir nok kontraster. Det vil si, ikke for mye og ikke for lite belysning. Det er ikke nødvendig å flombelyse hagen. La det også være mørke steder i hagen, for da fremheves de belyste stedene bedre.

3. Intensitet

Du oppnår en spennende lysplan ved å veksle mellom lamper som er store og kraftige, og små og svake. Det gjør lysplanen mer interessant. Ved in-lite lampene på nettstedet og i produktoversikten vises hva slags lys de gir.

4. Lysretning

Varier i lysplanen med lysretninger og forskjellige typer lamper. Hvis man for eksempel bare bruker utendørs spotlys, gir det et ensidig og kjedelig bilde. Kombiner derfor bakkespotter, frittstående lamper, vegglamper og spotlys med hverandre. Da oppstår det et lekent lysspill.

Her kan du lese mer om hvordan installere in-lite hjemme hos deg.

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.