Til toppen
Tilbake

Daybed

Her viser vi hvordan man kan bygge et utemøbel som varer i mange år! En DAYBED for late dager laget av Asak Forskalingsblokk

Asak Forskalingsblokk er et konsept med normalblokker og endeblokker/hjørneblokker på samme pall. Blokkene tørrstables, for å danne en tett forskaling. Vanligvis armeres og støpes det, slik at det blir en ferdig ringmur etc., men i dette tilfellet skal vi lage en enklere konstruksjon. 

Denne nydelige utesengen er designet i samarbeid med Aina Sollie Steen og tilhører stilen NATURLIG BOHEM

Daybed

Dette trenger du:

Asak Forskalingsblokk: (LxBxH): 50x20x20cm

  • 20 stk. helblokker
  • 8 stk. ende/hjørneblokker

Asak Pilarblokk 24x24x20cm: 8 stk. 

Steinlim, eller enda bedre; et mur/flislim, som tåler frost, f.eks. Hey´di Bomfast. Murlim bygger litt, så da må man lime begge vangene på blokken.  

Underlag:

Sørg for riktig drenering og anlegg en såle av pukk. Komprimer sålen grundig og bruk gjerne 8-22mm knust masse som avrettingslag. Begynn å stable blokkene direkte på den avrettede sålen. Sett første skift i jordfuktig betong. Det er avgjørende for resultatet at underlaget er rett og at det første skiftet er i vater (begge veier). Sjekk med vater for hvert skift du bygger.

1. Mål opp området hvor sengen skal plasseres (BxL): 1,7 x 2,20 meter

Daybed_resize01

2. Begynn med en endeblokk i et av hjørnene og stable normalblokker videre langs den oppmerkede linjen. Endeblokk kombinert med normalblokk danner et komplett hjørne

Daybed_resize02

3. Plasser lim (steinlim toppen av den innerste vangen på blokkene før du begynner på 2. skift. Om du bruker murlim så må du ha på lim på begge forskalingsblokk-vangene.

Daybed_resize03

4. Plasser blokkene i neste skift i motsatt retning slik at ikke skjøtene kommer rett over hverandre. Det kalles forbandt. Plasser så et skift til med Pilarblokker opp på det forrige, slik at du til slutt har 4 små søyler inne i sengen.

Daybed_resize04

5. Fyll deretter hulrommene med singel eller pukk 8-16mm 

Daybed_resize05

6. Nå kan bunnplaten til sengen legges på (bør være i et materiale som tåler noe fukt).

Daybed_resize06

7. Legg til slutt på madrass og pynt med puter - og vips så har du laget en ferdig «daybed» klar til soling og late dager.

Daybed_resize09

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.