Til toppen

Vedlikehold

Her finner du råd og tips vedr. vedlikehold av stein og mur. Hvordan man kan fjerne flekker, kalkutslag, alger, mose mm.

FB_post

Vår nye vedlikeholdsserie består av fire produkter beregnet for stein og mur i uterommet: 

1. RENGJØRING

Kalk er naturlig i betong og kan komme til overflaten og danne et hvitt slør på steinen. Asak kalkfjerner løser opp kalken slik at den kan skylles bort. Beregnet for milde tilfeller av kalkutfelling. Skyggefulle områder er særlig utsatt for alge- og mosedannelse. Asak Grønske- og Algefjerner er et rengjøringsprodukt som effektivt fjerner dette. Kan også brukes på treverk.

2. ETTERBEHANDLING:

Asak Coating (AC) er en overflatebehandling som tetter porene og forselger overflaten. Den har en fargeforsterkende effekt og er beregnet for etterbehandling av tidligere coatede heller i Asak hellekolleksjon. Asak Garden er en impregnering som er perfekt til bruk på ubehandlet (ny eller godt rengjort) belegningsstein og mur av betong. Asak Garden er en fotokatalytisk impregnering og gir en aktiv overflate når den utsettes for UV-lys. Da bryter den ned organisk materiale slik at overflaten holdes ren.

GENERELLE VEDLIKEHOLDSRÅD

Det er veldig viktig å sørge for nok fugesand i dekket til enhver tid. Det er spesielt viktig første året at man følger med og etterfyller ved behov. Dersom det er for lite fugesand kan belegningssteinen få skader i form av kantavskalling og vann kan trenge ned i settelaget og føre til setningsskader.

Ved høytrykkspyling er det viktig å bruke et lavt vanntrykk. I tillegg må man passe på å holde strålen i en lav vinkel (max 30gr) og holde en stor avstand mellom munnstykke og stein. Dersom belegningssteinen blir spylt for hardt, blir overflaten ru og steinen mer mottagelig for smuss og urenheter.

Ugress kommer vanligvis på steder med lite slitasje. Ugressproblemet begrenses ved at man har nok fugesand i fugene til enhver tid.

Les også mer om råd og tips ved å trykke her.

Finn din lokale forhandler/utførende

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.