Til toppen
Tilbake

Fundament til Pizzaovn

Det er enkelt å lage utekjøkken med Asak-produkter. Herregård Mur eller Herregård Kantstein har en form som gjør de svært anvendelige til dette. Her viser vi, steg for steg, hvordan du kan bygge et fundament for en pizzaovn. 

Fundament til Pizzaovn

Dette trenger du:

84 stk. Herregård Kantstein (LxBxH): 30x13,5x13,5cm 

1 boks med Tremco Steinlim.

Underlag:

Sørg for riktig drenering og anlegg en såle av pukk. Komprimer sålen grundig og bruk gjerne 8-22mm knust masse som avrettingslag. Begynn å stable steinene direkte på den avrettede sålen, eventuelt sett første skift i jordfuktig betong. Det er avgjørende for resultatet at underlaget er rett og at det første skiftet er i vater (begge veier). Sjekk med vater for hvert skift du bygger oppover for å unngå skjemmende skjevheter. Jo høyere man bygger jo mer nøyaktig må man være.

1. Mål opp området: 1,2x1,2 meter

Pizzaovn_resize00

2. Begynn med bakveggen og legg fire Herregård kantstein etter hverandre på langs.
Sørg for at steinene ligger i vater (begge veier).

Pizzaovn_resize01

3. SKIFT A
Fortsett deretter med sideveggene. Den ytterste steinen må tilpasses (kappes ned til 16,5cm).

Pizzaovn_resize02

4. Bruk steinlim mellom hvert skift.

Pizzaovn_resize04

5. For å oppnå forbandt dvs. at skjøtene ikke skal kommer rett over hverandre i neste skift så bygger man sidene først.

Pizzaovn_resize05

6. SKIFT B
Deretter bygges bakveggen hvorav den siste steinen tilpasses (kappes til 3cm).

Pizzaovn_resize06

Pizzaovn_resize07

7. Fortsett å bygge skift for skift. Følg beskrivelsen av SKIFT A og B annenhver gang til man har totalt syv skift.

Pizzaovn_resize08

8. Fundamentet er nå ferdig og klar for montering av pizzaovnen.  

Pizzaovn_resize09

Pizzaovn_resize10

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.