Til toppen

En gårdsplass til glede i lang tid

Gårdsplassen har en viktig funksjon og skal være praktisk i bruk, men hvorfor ikke la den bli til en liten glede i hverdagen? Gårdsplassen ønsker deg velkommen hver dag - når du går ut døren om morgenen og når du kommer hjem om ettermiddagen. 

En gårdsplass til glede i lang tid

Det er lett å miste motet når man står på gårdsplassen og titter seg rundt etter å ha sett innbydende gårdsrom og velstelte hager både i magasiner og hos naboer. Ikke mist motet - det er hjelp å få!

Å KOMME I GANG

Det blir stadig vanligere å kjøpe tjenester av profesjonelle aktører, både til planlegging og utførelse. Bruk gjerne en profesjonell aktør hvis du vil føle trygghet for et godt resultat. Er du full av arbeidslyst og vet hvordan du vil ha det finnes det gode arbeidsbeskrivelser og filmer som kan hjelpe deg her på www.asak.no. 

PLANLEGGING

Planlegging er viktig. Tenk igjennom hvilke behov du har i forhold til din gårdsplass. Hvor mye kjørbart areal trenger du, hvor tung last må dekket tåle, trenger du plass til flere biler eller andre ting som henger etc?

Har du behov for å utlikne nivåforskjeller, eller ønsker du å utvide området litt? I så fall kan du bruke en støttemur til dette og fylle etter. 

Vannet må vekk så derfor bør du tenke igjennom om du trenger en dreneringsrenne og hvor den evt. bør ligge.

Ikke glem utelys. Bruk vår in-lite utebelysning til å skape stemning og til å markere innkjørsel, inngangsparti, trapper. 

Det belegningssteinsdekke er ikke komplett før det er fuget. I dag finnes det ulike typer fugesand. Det nyeste er en fugesand som herder og gir en fast fuge som er stabil også når det regner som mest. Den har også den fordelen at den hindrer ugress å få feste. 

En gårdsplas FØR og ETTER: 

Sandbekkveien_16_web

Sandbekkveien_underveis.web

Produktfoto_etter.web

IMG_2996etter.web

UNDERLAGET 

Underlaget er utrolig viktig for et godt og varig resultat. Har du f. eks. leiregrunn må du skifte ut noe av massen for å få et stabilt underlag. I Norge er det store variasjoner i grunnforholdene og med fire årstider, snø og kulde, kreves det et solid og drenerende underlag for å unngå telehiv og setningsskader.

DRENERING

Hvor skal du lede vannet? Husk at vannet må bort, og ikke bare "bort til naboen". Vi har, gjennom ACO Nordic, gode dreneringssystemer bestående av dreneringsrenner, sandfang, sluk (punktavløp) med mer. 

PRODUKTVALG

Det finnes mange produkter og farger å velge i. La smaken og stilen du ønsker avgjøre valget, men ta hensyn til bruksområdet. Trenger du kjøresterke produkter til gårdsplassen som tåler besøk av både søppelbil og brøytebil må du ta hensyn til dette.  

BELEGNINGSSTEIN

Vi har et bredt utvalg av belegningsstein med ulike formater, farger og overflater. Velg gjerne en kombinasjon, spesielt om du har en stor gårdsplass. Det gjør plassen mer spennende og mindre monoton. Alle våre belegningssteiner er kjøresterke beregnet for private gårdsplasser. 

_DSC0218.web

UTELYS

Utebelysning fra in-lite har mange fordeler både når det gjelder strømforbruk, design og enkel montering.

FLH-LED_miljø.web

DSCF3135.web

NÅR DU ER KLAR TIL Å REALISERE DRØMMEN:

Når planen er klar er det bare å sette i gang. Skal du gjøre jobben selv tar du kontakt med en av våre forhandlere. Trenger du hjelp til å realisere drømmen tar du kontakt med en anleggsgartner eller maskinentreprenør 

LYKKE TIL! 

 

Ekstern info.side: Norsk Belegningsstein