Til toppen
Tilbake

Vakre, drenerende gårdsplasser

Det er mange måter å bli tatt imot på enten du kommer via en oppkjørsel eller svinger inn på en gårdsplass  – uansett, sørg for at det tar hånd om overvannet.

Vakre, drenerende gårdsplasser

Økt krav til lokal overvannshåndtering.

En del kommuner i Norge stiller i dag krav til håndtering av overvann på tomten. Arena Dren imøtekommer disse kravene – og forenkler prosessen med godkjent uteplass. Dette er belegningsstein og drenering i én og samme løsning.
Arena Dren tar seg av overvannshåndtering på egen tomt, samtidig som den gir et stramt og rent uttrykk med sine skjulte avstandsknaster.

Et permeabelt dekke kan være løsningen.

Marius hadde lagt planer for en ny gårdsplass hjemme hos seg. Beskjeden var at han måtte ha et dekke på gårdsplassen som kunne slippe gjennom vann. Marius var avhengig av å ikke velge grus, og måtte derfor ha et permeabelt dekke, for at planen hans kunne bli godkjent.

Han bestemte seg for å bruke drenstein på gårdsplassen, og ble derfor veldig begeistret, da det viste seg at Asak Miljøstein hadde kommet med en ny type drenstein.

-   Jeg måtte ha et permeabelt dekke, og løsningene per da så veldig industrielle ut, helt til Asak Miljøstein kom med Arena Dren. Dette løste både godkjenning av plan og utseende på gårdsplassen, forteller Marius.

Over alle forventninger.

Dermed gikk kravet om et drenerende dekke fra et nødvendig onde til å løfte helhetsinntrykket hjemme hos Marius.

-   Arena Dren løste både oppgaven, at den i praksis sørger for at vannet dreneres på egen tomt, og den gir visuelt et veldig hyggelig og pent uterom. Jeg er kjempefornøyd, og det har hatt mye å si for total inntrykket av gårdsplassen å bruke Arena Dren.

Han kan se hvor stor effekt det er å ha et permeabelt dekke, sammenlignet med asfalten på veien. På gårdsplassen til Marius forsvinner vannet. Dette fikk han virkelig testet i høst, hvor vannet tørket opp mellom regnskyllene og han kunne se forskjellen mot asfalten.

-   Det har overgått alle forventninger. Jeg har fått det veldig pent hjemme hos meg, og jeg har til nå kun etterfylt fugene. Fuktigheten forsvinner jo ved drenering, så det er foreløpig alt av vedlikehold jeg har foretatt meg, forteller Marius.

Drømmer du om en ny gårdsplass? Et permeabelt dekke kan være løsningen for å få din plan godkjent hos kommunen. Det håndterer regnvannet ved infiltrasjon gjennom fugene i steinen og ned til grunnen.

Et drenerende dekke krever en oppbygning av drenerende masser.

PS: Arena Dren er perfekt tilpasset standard Arena, slik at man kan kombinere disse for å skape tette og åpne soner i dekket.

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.