Til toppen

in-lite systemet

in-lite utebelysning er svært enkel å montere og du kan gjøre det selv, uten bruk av fagfolk. Det du trenger først og fremst er en transformator, kabel og lamper. En god plan er viktig, så start med å skisse opp hvor du ønsker belysning. Dersom du ønsker lampene montert i stein, kan du bestille steinen ferdig boret med hull for montering. 

om in-lite utebelysning

Bruk av utelys gjør at du får mer glede av hagen og terrassen din. Det gir fantastiske stemninger, og du vil oppleve uterommet på en helt ny måte. Utesesongen blir utvidet, og kveldstimene ute blir både lunere og flere.  Velg blant flere alternative lyskilder – med forskjellige effekter og resultater. 

IN-LITE TILBYR AVANSERT LED-UTEBELYSNING TIL ALLE FORMÅL 

Bærekraftig og energisparende 
LED er bærekraftig fordi det krever svært lite energi. Sammenlignet med en tradisjonell lyspære bruker LED 85 % mindre energi. Dessuten har LED-lyskilder ekstremt lang levetid. Ved normale forhold holder LED ti ganger så lenge som for eksempel halogenpærer. 

LED til forskjellige formål 
De miljøvennlige egenskapene til LED går ikke på bekostning av lysutbyttet. Helt siden LED- teknologien kom på markedet har in-lite utviklet utelamper med denne bærekraftige lyskilden. Vi kan nå tilby et sortiment som dekker alle behov i uterommet. Hvis du ønsker å markere en gangsti med mykt, spredt lys eller ønsker å fremheve et vakkert, høyt tre med en kraftig lysstråle, kan våre lamper belyse uterommet slik du vil. Selv hagedammen. 

Naturlig lys 
Alle lampene til in-lite gir et varmt, stemningsfullt lys på cirka 3000 Kelvin med riktig fargegjengivelse. Det vil si at fargene i hagen er svært naturtro og godt gjenkjennelige.

10-2

in-lite 12V system
in-lite utebelysning er basert på 12 volt og man kan enkelt montere selv – uten bruk av fagfolk. Husk at det alltid er lurt å ha en god plan. Tenk igjennom hvordan du ønsker at sluttresultatet skal bli. Lyssetting av gangstier, terrasse, inngangsparti, beplantning osv. in-lite systemet er fleksibelt og du behøver ikke anskaffe alle lampene på en gang. Start med kabel, en transformator og et par lamper, og så kan du øke med mer etter hvert. 

in-lite_lysplan

1. Transformator 
Hvilken transformator du skal velge avhenger av kapasiteten du har behov for (antall lamper). De moderne LED-lampene våre forbruker svært lite strøm så de fleste klarer seg med den minste på 56W. Transformatoren har følgende standard funksjoner: manuell av/på knapp, lyssensor og timer. Lyssensor fungerer ved at lyset automatisk skrus på ved solnedgang og av igjen ved soloppgang. Ønsker du ikke at lysene står på hele natten, reguleres dette enkelt med timeren. Da går de automatisk av etter innstilt tid.

Transformatoren monteres gjerne på garasjeveggen, ca 50 cm over bakkenivå. Støpselet til transformatoren kobles til strømnettet. Kabelen strekkes ut fra transformatoren og lamene monteres fritt hvor som helst på kabelen med en enkel kobling kalt Easy-Lock.

2. Kabel 
12 volt-kabelen rulles ut fra transformatoren der hvor man ønsker lys. Den kan legges direkte på bakken, i blomsterbed eller under heller/belegningsstein. Kabelen kan ende på et vilkårlig sted og trenger ikke å danne et lukket system. Kabelen rulles ut i ett skrekk og kobles til transformatoren opp til 40 meter. Enden av kabelen avsluttes med kabelhetter. Ved hjelp av kabelskjøtere CC-2 er det enkelt å lage én eller flere kabelforgreninger for å føre kabelen til de ulike lampen.

Skjermbilde 2017-09-18 kl. 12.28.09

3. Easy-Lock
Lampene monteres på kabelen med en Easy-Lock kobling og under montering dannes en spesiell gele som beskytter koblingen mot vann, fuktighet og andre påvirkninger utenfra. Ved å skru fast lokket trykkes kontaktene gjennom isolasjonen på kabelen. Derved oppstår det en solid kobling. Koblingen er slik at man kan montere lampene på et vilkårlig sted langs kabelen. Kabelens konstruksjon sørger for at den ikke skades. Derfor går det fint an å flytte Easy-Lock (og CC-2), og du kan når som helst lett forandre lysplanen. 

4. Minikontakt 
Lampene kobles til Easy-Lock med minikontakten. Denne er vanntett. Minikontakten gjør det enkelt å føre lampens kabel gjennom et hull i en hagehelle eller en vegg. 

5. Lamper 
Det finnes diverse typer in-lite lamper: bakkespotter, stående lamper, utespotter og vegglamper. Hver lampe har en kabel med en minikontakt, som igjen forbindes med Easy-Lock. Se utvalget her.

6. Forlengelseskabel 
Til lamper som er montert høyt, eller på et sted hvor det er vanskelig å komme til, eller hvis du ønsker å plassere lampen lengre borte fra 12-volt kabelen, må du bruke en forlengeseskabel som du kobler til med Easy-Lock. Forlengeseskabelen finnes i to utgaver; 1 meter og 3 meter. 

7. Kabelskjøte CC-2
Dersom man har behov for å føre kabelen i en annen retning ved å lage en forgreining, gjøres dette enkelt med en CC-2 kobling (kabelskjøter). 

IN-LITE_system_tekst

TRYKK HER for å lese mer om hvordan du montere systemet? Eller om du trenger noen tips til å lage en hageplan.

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.