Til toppen
Tilbake

Hagetrender

Nå er det snart så vi kan tilbringe varme dager i solen utendørs. Vi har tatt en prat med hagedesigner Darren Saines for å høre hva han har å si om årets hagetrender. 

Hagetrender

Vi tar med «inne» til uterommet.

Stadig flere vil tilbringe mest mulig tid utendørs, og vi ønsker oss en utvidelse av kjøkkenet og stua til hagen vår. Vi flytter både sosialt samvær med gode middager og prat rundt bordet, og avslapping med tilbakelente aktiviteter, ut i hagen. 

Uteplassen vil vi nyte større deler av året, og det er et ønske hos mange å skape en innbydende og funksjonell helårshage. Vi ser gjerne etter løsninger med tak over uteplassen, levegger for skjerming, varmelamper for å holde varmen på tidlig vårkvelder eller sene høstkvelder og solide dekker som tåler årstidene. På den måten kan vi bruke uteplassen, også de dagene været ikke spiller helt på lag. 

Drivhus og urtehager er fremdeles ettertraktede, gjerne i en størrelse som dekker det vi har lyst på til matlagingen, og aller helst til urter og grønnsaker vi kan bruke til grillmaten. 

B17R9652.web

Mer fritid og mindre vedlikehold.

Tiden utendørs skal helst nytes, og vi søker mer enn før, produkter i hagen vår som krever lite arbeid, for å holde det pent. Vi er opptatt av minst mulig vedlikehold og mest mulig hygge. Det er flere som velger å legge terrasse i hagen sin, fremfor å sette av uterommet til gressplen. Vi velger i stedet å pynte opp terrassen med innebygde blomsterkasser eller plante blomster og nyttevekster i potter i ulik størrelse.

Skape store uterom av mindre uterom.

Mange av oss har mindre flater å lage uterom på. Darren Saines har merket stor pågang blant de som ønsker å få mest mulig ut av sine uterom. Her er det snakk om å skape store uterom, ut av mindre uterom. Vi er opptatt av å utnytte alt av plass, slik at hagen oppfyller de funksjonene vi ønsker av den. Da er det viktig å tenke ut hva det er du ønsker å bruke hagen til, og finne gode løsninger. Her ser vi for eksempel at vi utnytter tak til takterrasse, påpeker Darren, og tipser om at store formater på dekke du bruker på terrassen din, gir inntrykk av større plass. 

Lyst og lett.

Vi ønsker oss, på norsk, et «mindre er mer» - uttrykk i uterommet vårt. Vi vil ha rene linjer, lyse farger og moderne former. Nå er det naturnære farger som beige, brun, hvitt og grått som gjelder på dekke i uterommet, som vi ikke kan bytte ut hver sesong. Disse ønsker vi at skal være tidløse. Vi overlater de mer sterke fargene til interiøret i uterommet. Vi ønsker også like former og farger i de ulike elementene som utgjør uterommet, for eksempel terrasse, gangsti og trapp. Det skal være enkelt, stramt og rent. 

B17R9293.web

Økt bevissthet og etterspørsel etter mer miljøvennlige produkter.

Vi har blitt en mer bevisst kundegruppe og det er større etterspørsel etter norsk produksjon. Vi ønsker å kunne velge mer miljøvennlige alternativer og kortreiste produkter. Finnes det produkter som er norske, og de passer med det vi har sett for oss å bruke i egen hage, ser vi i dag at dette et ettertraktet alternativ.

Les også interiørstylist Tone Krokens terrassetips.

helle Kritt
Lounge ute - in-lite
in-lite terrasse
Terrasse med Polar
Modul og Helle Lava
in-lite utelys
Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.