Til toppen
Tilbake

Klassisk

Liker du det rene, klassiske og samtidig elegante uttrykket? Aina Sollie Steen og Asak viser deg hvordan du kan få det til hjemme hos deg.

Klassisk

Her har Aina designet en hage i en ren, klassisk og elegant stil du aldri vil gå lei. Aina Sollie-Steen er en dyktig stylist og interiørdesigner, med lang erfaring i bransjen. Vi kjenner henne blant annet igjen fra «Tid for hjem» og «Sommerhytta» på TV2.

Nå tar hun med seg «innerommet» ut, og har tegnet tre magiske uterom med utgangspunkt i én og samme hage! Bli kjent med den klassiske stilen, Aina viser deg og forklarer hva du bør tenke på av valg i materialer og utforming - fra stort til smått.

Denne klassiske stilen består av kontraster mellom det lyse og det mørke, balansert balansert i symmetriske strukturer. Naturmaterialer som skinn, kurv, smijern og tre er brukt som dekorelementer.

SLIK GJØR DU:

- Bruk færre store former i stedet for mange små. Det gir et tidløst og elegant uttrykk, spesielt satt sammen med symmetriske plasseringer av møbler og dekor.

- Bland antikviteter og bruktfunn med nye ting i en tilfeldig blanding.

- Lag et varig uterom med en tidløs palett av naturtoner. Unngå knallfarger som rødt og gult.

Den klassiske stilretningen består av kontraster mellom det lyse og det mørke, hvor naturmaterialer som skinn, lerret, kurv, smijern og tre er mye brukt.

-          Her passer heller lagt i sjakk mønster perfekt, og nivåforskjeller på platting og hage gir oss en kontinental vibe, forteller Aina.

Gi plass til store former i stedet for mange små. Dette sammen med et symmetrisk oppsett av møbler og dekorelementer gir oss et tidløst og elegant utrykk.

-          Antikviteter og gamle ting er ofte blandet med nye, og gjerne i en tilsynelatende tilfeldig miks, forklarer hun. Klassiske urner og krukker plantet med buksbom, hortensia og villa-de-Paris er perfekt for stilen.

Når det kommer til fargesetting blir det et mer varig uterom, om man velger naturtoner og unngår skrikende innslag som signalrødt og gult.

-          Dusere farger kan man alltid innlemme, påpeker Aina.

Det du må huske på er symmetri når du møblerer. Hold det ryddig og med orden, men få med patina i elementene du setter inn, da får du et stofflig og lunt uttrykk.

-          De fine og litt nøytrale produktene i gråtoner er enkle å følge opp med andre farger, og har en varm gnist som gjør at de ikke oppleves kjølig, forteller Aina. Hagen din vil oppleves nesten som et lekkert hotell i Frankrike.

Stikkord: Ren, klassisk, elegant.
Produkter som blir brukt til denne stilen:

Helle Nougat.

Helle Lava AC.

Helle Kritt AC.

Herregård mur.

Herregård sirkelpakke og belegningsstein.

Trappeelement.

Splittblokk.

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.