Til toppen
Tilbake

Kontinental Rustikk

Drømmer du om late dager under Toscanas sol i en rustikk italiensk bakgård? Aina Sollie Steen og Asak viser hvordan du kan få det hjemme hos deg.

Kontinental Rustikk

La deg inspirere av Aina’s rustikke stil, og ta med Italia hjem til din egen hage. Aina Sollie-Steen er en dyktig stylist og interiørdesigner, med lang erfaring i bransjen. Vi kjenner henne blant annet igjen fra «Tid for hjem» og «Sommerhytta» på TV2.

Nå tar hun med seg «innerommet» ut, og har tegnet tre magiske uterom med utgangspunkt i én og samme hage! La deg inspirere når Aina tar deg gjennom stilen Kontinental Rustikk og hva du bør tenke på av valg i materialer og utforming - fra stort til smått.

Denne stilen gir en sydlandsk, kontinental stemning på uteplassen. Fargerike detaljer på husveggen, heller, tekstiler og krukker bidrar til det rustikke uttrykket, helst sammen med en stor parasoll eller en pergola dekket av grønne planter.

SLIK GJØR DU:

- Fyll opp med puter og andre fargerike tekstiler i utemøblene. Det er viktige elementer som sammen med keramikk, gir den rustikke kontinentale stilen.

- Bruk store røffe potter i terrakotta, krydderplanter og et langbord med plass til hele familien.

- En vedfyrt pizzaovn er prikken over i´en i dette sjarmerende miljøet.

-          Hva med å designe og plassbygge en frodig og avslappende lounge? Skreddersydd for lange late sommerkvelder, oppfordrer Aina. I den behøver du ikke å spare på putene, og du kan boltre deg i tekstiler som fløyel, bomull og lin, i tonene fra den varme siden av fargesirkelen.

Et viktig element her, er en pergola eller stor parasoll, som gir deg «et rom i rommet» opplevelse og skygge på dagtid.

-          Vårt klima kan ikke alltid by på høye temperaturer, men vi har jo alltids varmelamper og ikke minst lyset med oss til langt på kveld, forteller Aina. Om du forbereder for lange kvelder ute, visker du ut skillet mellom inne og ute.

Fyll bakgården med puter og andre tekstiler, sammen med annen pynt, boller og servering. Keramikk er et viktig element for å skape en kontinental, rustikk opplevelse.

-          Med rustikke terrakottapotter og deilige dufter av rosmarin og andre krydderplanter får terrassen et avslappet, sydlandsk preg, lover Aina.

En egen grønnsakshage med kortreiste delikatesser mellom noen sypresser er heller ikke feil, om man har plass til det. Men for all del - ikke glem langbordet med plass til hele familien samt noen til.

-          Om du er glad i å lage mat kan jo en vedfyrt pizzaovn være en idé, tenker Aina. Den fungerer jo også som ildsted ut i de små timer, samt å tilberede brød eller kaker og annet, i tillegg til en rykende fersk pizza Margherita. Her finner du arbeidsbeskrivelse på fundament til din helt egne pizzaovn.

Stikkord: farger, keramikk og rustikt.

Her finner du produkter som blir brukt:

Herregårdstein / sirkel brunmix

Herregård Mur brunmix

Helle Nougat.

Vertica Mur Natur.

Helle Polar AC

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.