Til toppen
Tilbake

Trender for uterommet 2023

Trender er et resultat av tiden vi lever i. Det vi trenger nå er derfor en lun og trygg havn i en tid som ellers er preget av uro og kollektiv bekymring. 

Trender for uterommet 2023

Farger som gir trygghet, trivsel og glede.

I år rettes fokuset mot familie og hjemmet. Skap et uterom som du kan trekke deg tilbake til for å puste ut og slappe av og ta en pause fra hverdagsstresset. Lune farger gir en følelse av trygghet, og er et godt utgangspunkt for å skape et godt sted å komme hjem til. Bruk farger som tåler øyets slitasje, altså farger du trives med, det er tross alt farger du kommer til å tilbringe mye tid sammen med. Varme jordfarger bidrar til å skape en lun atmosfære i uterommet ved at de bringer frem ro og hygge i harmoni med naturen som omringer oss.

ASAK+KOI-Drammen-foto_Einar_Aslaksen-2053_web

I Norge omgir vi oss med den kalde delen av fargeskalaen store deler av året. Det er en god grunn til å velge varme farger, farger som gir glede, vekker gode følelser og som passer naturlig inn med omgivelsene rundt. 

473A4387

I samarbeid med fargeekspert Dagny Thurman-Moe og KOI Fargestudio har vi utviklet en fargepallett med fire ulike nyanser tilpasset det nordiske lyset. Fargene står godt til både ny og tradisjonell byggestil. Fargene heter sand, rød terrakotta, blek terrakotta og trøffel. Les mer om samarbeidet her.

ASAK-KOI

I mange år har vi sett at grått i ulike nyanser preger uterommet. Dette ser nå ut til å snu. Farger har fått innpass i norske hager og vi beveger oss mot mer farger i uterommet. 

Hadeland 6

Flere velger også bort klassiske Herregård gråmix, og velger i stedet den noe varmere fargen brunmix. Den står godt til alle fasadefarger og vil være en glede å komme hjem til, dersom du skulle velge denne til innkjørselen din.

_DSC4593

Vår publikumsfavoritt er støttemuren Vertica, som stadig blir mer og mer populær i fargen natur. De varme og lune fargene fungerer som optimistiske gledesspredere og skaper varme og trivsel i uterommet ditt.

Hadeland 8

Soner til ulik bruk og bedre utnyttelse av plassen

Ved at uterommet blir delt opp i ulike soner, får det en bedre utnyttelsesgrad. Vi ser at mange velger å gjøre dette nå som vi har tilbragt mye tid i egne hager de siste årene ettersom vi trives godt utendørs. Det er blitt viktig hvordan hjemmet og omgivelsene våre ser ut, og uterommet har fått en helt ny betydning.

B17R1235

Uterommet har blitt en forlengelse av rommene innendørs og gir en perfekt mulighet til å forstørre bruksarealet vårt på hjemmefronten. Flere behov har dukket opp, og oppdelingen av soner i uterommet har vært med på å dekke flere av disse. Mange innendørsaktiviteter har flyttet ut, og på terrassen lages det nå mat på utekjøkkenet, og vi slapper av med en bok eller kaffekoppen i vår helt egne lounge.  Ellers gjør vi det motsatte, og bruker uterommet som treningsstudio.

B17R0600

Et godt tips om du vil skape en fin uteplass, er å legge en plan for hva du faktisk vil bruke den til. Vi lager planløsninger for husene vi bygger, men skal du begynne med et uteromsprosjekt, er det vel så viktig med en god planløsning for uterommet. Lag en plan med hva du trenger mur, heller og belegningsstein til. Dette gir en bedre utnyttelse av arealet, samtidig som du gir uterommet ditt et bedre helhetsinntrykk. Du vil få et uterom som oppleves mer estetisk pent og funksjonelt for alle.  

Rustikk - Detalj Sofasone_V02

Bruk litt tid og tenk på hva det er du egentlig ønsker å bruke hagen din til. Liker du å lage mat ute? Da er det kanskje lurt med en egen plass til et utekjøkken. Har du barn? Da kan en egen sone for sandkasse, lekestativer og kanskje en liten lekestue anbefales. Eller ønsker du en lun og trygg sone, hvor du kan trekke deg tilbake med en bok for å glemme alt stress og mas fra en hektisk hverdag? Hjemmekontor ute under en pergola for eksempel? Det må være den perfekte oppgraderingen av hjemmekontoret.

Rustikk - Oversiktsvinkel_V03

Myke uttrykk – innredningen inne skal ut

Grensene mellom ute og inne viskes ut. Vi tar med oss møbler over dørstokken og ut i hagen, på terrassen eller i bakgården. Det blir mer og mer vanlig å style uterommet på samme måte som du ville stylet et rom innendørs. Ønsket om å ha en sømløs overgang mellom inne og ute blir større, og vi har gått fra en periode med litt ubehagelige utemøbler som kun var beregnet for middagsspising, til møblerte uterom med alt du måtte trenge av puter, pledd, lys og annen dekor. Alt er tilrettelagt for koselige møteplasser for sosialt samvær.

B17R1016

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.