Til toppen
Tilbake

Utnytt arealet - lag nivåforskjeller

En hage med skrå tomt kan fort oppleves som lite utnyttet og statisk - før man gir høydeforskjellene liv og øker bruksverdien.

Utnytt arealet - lag nivåforskjeller

Skrå tomter vil i en del tilfeller gi en utfordrende forbindelse mellom øvre og nedre nivå. Høydeforskjellen kan tas opp aktivt ved å kombinere trapp, mur og beplantning med for eksempel nyttevekster til bruk i husholdningen.

Horisontale plantekasser i mur gir god arbeidshøyde og forenkler vanning/luking. Punktbelysning i trappen bidrar til sikker ferdsel og knytter øvre nivå sammen med nedre nivå i hagen.

En vanlig situasjon for boliger med underetasjer er at terrenget fortsetter videre oppover også på baksiden av tomta. I stedet for nok en skråning kan arealet utnyttes bedre ved å bygge en mur som tar opp denne høydeforskjellen. Hekk eller busker i bakkant av muren vil skjerme for vind og innsyn, samtidig som det gir en flott kvalitet med en grønn vegg i uterommet.

Barnefamilier har behov for trygge lekeplasser for barna, helst rett i nærheten av boligen. Som et alternativ til faste sandkasser med gress rundt, kan et større sandbasseng avgrenset av buede flater med belegningsheller gi varierte lekemuligheter. Kasser for oppbevaring av uteleker kan samtidig brukes som sittebenker.

Innebygget belysning i murene gjør uterommet lunere, og øker samtidig bruksverdien på uteplassen.  

@Novilla Arkitektur

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.