Til toppen

Det gode uteliv

Hva er det gode uteliv?
Deilig nytrukket kaffe i en solkrok tidlig en morgen. Gode venner i lystig lag rundt et bord på uteplassen med noe godt attåt. 

Det gode uteliv

Hvordan skape et uterom hvor du vil trives? Det er lett å miste motet når man står på gårdsplassen og titter seg rundt etter å ha sett innbydende gårdsrom og velstelte hager både i magasiner og hos naboer. Ikke mist motet - det er hjelp å få!

Å KOMME I GANG

Det blir stadig vanligere å kjøpe tjenester av profesjonelle aktører, både til planlegging og utførelse. Bruk gjerne en profesjonell aktør hvis du vil føle trygghet for et godt resultat. Er du full av arbeidslyst og vet hvordan du vil ha det finnes det gode arbeidsbeskrivelser og filmer som kan hjelpe deg her på www.asak.no.

 

PLANLEGGING

Planlegging er viktig. Start med å definere hva det er du ønsker å oppgradere:

  • Gårdsplass/innkjørsel?
  • Inngangsparti?
  • Hage?
  • Terrasse / uteplass?
  • Takterrasse? 
  • Hele uterommet?

Når dette er definert må du tenke igjennom behovet du har. Trenger du plass til flere biler? Ønsker du å utjevne nivåforskjeller i terrenget? Da trenger du kanskje en støttemur i tillegg til belegningsstein. 

En landskapsarkitekt eller hagedesigner vil være til god hjelp når det gjelder utformingen. De kan komme med forslag og lage en skisse du kan bruke dersom du ønsker å gjøre jobben selv. En anleggsgartner har kunnskapen og det verktøyet som trengs for å gjøre hele eller deler av arbeidet. 

 

Arbeidsrekkefolge_highres_final

UNDERLAGET 

Underlaget er utrolig viktig for et godt og varig resultat. Har du f. eks. leiregrunn må du skifte ut noe av massen for å få et stabilt underlag. I Norge er det store variasjoner i grunnforholdene og med fire årstider, snø og kulde, kreves det et solid og drenerende underlag for å unngå telehiv og setningsskader.

DRENERING

Hvor skal du lede vannet? Husk at vannet må bort, og ikke bare "bort til naboen". Vi har, gjennom ACO Nordic, gode dreneringssystemer bestående av dreneringsrenner, sandfang, sluk (punktavløp) med mer. 

PRODUKTVALG

Det finnes mange produkter og farger å velge i. La smaken og stilen du ønsker avgjøre valget, men ta hensyn til bruksområdet. Trenger du kjøresterke produkter til gårdsplassen som tåler besøk av både søppelbil og brøytebil må du ta hensyn til dette. 

 

Belegningsstein

Polar_terrasse

Alle våre belegningssteiner er kjøresterke beregnet for private gårdsplasser. Brostein er derimot godt egnet til å lage hageganger. 

Heller

De nye og moderne hellene våre, Polar, Sand og Lava er velegnet både på sitteplassen i hagen og på takterrassen. De er ikke kjøresterke. Bildet til høyre viser en terrasse med helle Polar.

 

Mur har en viktig funksjon i Norge. Vi har et kupert terreng og med en støttemur kan du utjevne nivåer slik at du får utnyttet tomten bedre.

Ministøttemur og Mini Exclusive støttemur er enkle å montere og produsert for å tåle det tøffe norske klimaet. 

Mindre hagemurer er svært dekorative og du kan lage blomsterbed, sittebenk og mye mer ved bruk av produkter som Herregård mur. 

Utelys blir bare mer og mer populært. Det skaper stemning i hagen og gir deg mulighet til å nyte sommerkveldene lenger.

Utebelysning fra in-lite har mange fordeler både når

IMG_6447.web

det gjelder strømforbruk, design og enkel montering.

Slik monterer du utelys fra in-lite.

 

NÅR DU ER KLAR TIL Å REALISERE DRØMMEN:

Når planen er klar er det bare å sette i gang. Skal du gjøre jobben selv tar du kontakt med en av våre forhandlere. Trenger du hjelp til å realisere drømmen tar du kontakt med en anleggsgartner eller maskinentreprenør 

LYKKE TIL OG NYT DET GODE UTELIV I SOMMER!

 

Ekstern info.side: Norsk Belegningsstein