Til toppen

Ecoprec

Ecoprec gir et tilnærmet tett dekke og hindrer forurensning av grunnvannet.

Ecoprec

Ecoprec er et patentert konsept til bruk der hvor det er krav til tetthet. Ecoprec gir samtidig ekstra stabilitet og er den perfekte løsningen for områder som utsettes for store belastninger og mengder med forurensende stoffer, som f.eks ved gjenvinningsanlegg og avisningsområder for fly.

Ecoprec er et økonomisk gunstig alternativ til ulike membraner. Ecoprec-konseptet gjør at det ikke kan bli vann i settelaget, noe som betyr mye for å unngå skader i dekket.

Steindekkekonseptet ECOPREC® er en videreutvikling av belegningssteindekker som gir ekstra stabilitet og tetthet. Ecoprec er svært velegnet til alle bruksområder med tung belastning og ønskes stor grad av tetthet i dekket.

Ecoprec® er en komplett løsning med et tradisjonelt steindekke hvor settesanden er byttet ut med et spesialsettelag som kalles ECOPREC-masse. Konseptet består av tre komponenter som leveres komplett:

• Ecoprec settelag

• Asak belegningsstein

• Fugesand

   

FORDELER MED ECOPREC®

TETTHET Kan brukes der det er krav til dekker med høy tetthet da konseptet gir en tetthet på 97-98%. Ekstra tiltak med membraner kan gi helt tette dekker
STABILITET  Gir en stabil overbygning med jevn belegning og høy E - modul. Ingen setninger rundt kummer.
LEVETID Betongens gode slitasjegenskaper i overflaten sikrer lang levetid. Dekket deformeres ikke av varme.
MANGE
BRUGSOMRÅDER
Egner seg godt til steindekker på tette bærelag og med høye bruksbelastninger. 
Konsepet forhinderer at vann kommer ned og blir stående i settelaget.
ENKEL MONTERING Et ECOPREC-dekke legges raskt og effektivt
ØKONOMI Kostnadseffektivt.
   

Ecoprec® konsepet er utviklet gjennom et EU-prosjekt og sponset av den Europeiske Unionen med deltagere fra 5 EU-land. Målet med prosjektet var å utvikle tette belegningssteinsdekker.

• Metoden er beskyttet av det europeisk patentet EP 1 229 168 B1.

• Ecoprec settelaget er en foredlet Bitumensand som normalt legges ut med asfaltutlegger og som gir ett tett sjikt under steidekket. Ecoprec settelaget legges ut varmt og med asfaltutlegger.

• Etter herding av settelaget på minst 1-2 timer, ved normal temperatur, legges Asak belegningsstein direkte i bitumenmassen med leggemaskin (kan også håndlegges).

• Det er veldig viktig å fuge med Asak fugesand tilpasset ECOPREC-konseptet.

Eksempel:

_DSC0159_web

_DSC0208_web

Området til Aeroone på Gardermoen utsettes avisningsvæske, oljesøl og andre aggressive stoffer. For å beskytte grunnen ble det valgt Ecoprec.  Gjennvinningsfirmaet Ragn Sells håndterer mye giftig avfall. Ecoprec beskytter grunnen under dekket samtidig som det tåler belastningen fra tunge maskiner.

Referanser

  • Ragn Sells Gardermoen.Dekke i mottakshall for søppel. Ca. 1 000 m2.
  • Aeroone AS Gardermoen. Avisningsanlegg. Ca. 1 700 m2.
  • UMEÅ Godsterminal, Sverige. Ca. 36 000 m2.
  • Gjennvinningsanlegg i Lund, Sverige.
Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.