Til toppen

Parkeringsdekker/P-kjeller

Det er fullt mulig å ha både en estetisk og en praktisk tilnærming til arealer som skal romme store og små kjøretøy – avhengig av bl.a. bruksområde, omgivelser og lysforhold. Men det kan også være smart å gjøre noen valg..

Parkeringsdekker/P-kjeller

Parkeringsarealer

Belegningsstein er et utmerket alternativ på parkeringsplasser, såvel utendørs som innendørs! Ved å bruke ulike farger kan man markere biloppstillingsplasser og gangområder – oppmerking som tåler tidens tann. Belegningsstein er i tillegg motstandsdyktig mot aggressive stoffer.

Parkeringsplasser med belegningsstein ble for alvor et alternativ til asfalt med Lidls etablering i Norge. At den tyske matkjeden valgte steindekker, gjorde at omverdenen fikk øynene opp for prisbildet ved effektivt maskinlagte steindekker. Med bakgrunn i fortetning av byer og tettsteder, har vi – i samarbeid med de største aktørene på entreprenørsiden innen steindekker – utviklet ASAK P-stein. Dette er en stein spesielt tilpasset parkeringsarealer med sine rette sider. P-stein har en utforming som gir svært god lastfordeling fra kjøretøyene og er derfor godt egnet for områder med mye sporkjøring.

Parkeringskjellere

De senere årene har også vist at belegningssteindekket har tekniske egenskaper som gjør det spesielt velegnet til parkeringskjellere. IKEA er blant de som har valgt belegningsstein i sine P-hus. Asak Miljøstein har utviklet en egen belegningsstein beregnet for P-hus og parkeringsanlegg. P-stein er tilpasset maskinlegging og er et velegnet dekkemateriale fordi:

Steinen og leggemetoden sikrer at HMSkravene tilfredstilles. De smarte leggemaskinene jobber effektivt i lukkede rom uten problemer med skadelige avgasser. Ettersom betongen, uten tilsatte fargestoffer
er lys, vil kostnadene forbundet med belysning av mørke parkeringskjellere bli redusert. Se film

Fugene i steindekker sørger for at vann og fukt fra bilene dels dreneres bort og dels fordamper. Det gir besparelser i forbindelse
med drenering – sammenlignet med tette betongdekker.

Fordeler:

  • Steindekket er bestandig ovenfor aggressive stoffer, har stor slitestyrke og tåler punktlast.
  • Stein er lett å bygge p-lommer og skille arealer med.
  • Stein er miljøvennlig og avgir ikke farlige gasser under legging (P-hus).
  • Stein har lang levetid.
  • Stein er enkelt å legge om ved skader eller reparasjoner.
  • Kan legges rasjonelt i lukkede bygg.
  • Kan legges under lave takhøyder.
  • Reduserer kravet til belysning med opptil 15%.
  • Kan legges uten sluk.
  • Lavt vedlikeholdsbehov.
Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.