Til toppen

Parkeringsdekker/P-kjeller

Det er fullt mulig å ha både en estetisk og en praktisk tilnærming til arealer som skal romme store og små kjøretøy – avhengig av bl.a. bruksområde, omgivelser og lysforhold. Men det kan også være smart å gjøre noen valg..

Parkeringsdekker/P-kjeller

Parkeringsarealer

Belegningsstein er et utmerket alternativ på parkeringsplasser, såvel utendørs som innendørs! Ved å bruke ulike farger kan man markere biloppstillingsplasser og gangområder – oppmerking som tåler tidens tann. Belegningsstein er i tillegg motstandsdyktig mot aggressive stoffer.

IMG_5366

Parkeringsplasser med belegningsstein ble for alvor et alternativ til asfalt med Lidls etablering i Norge. At den tyske matkjeden valgte steindekker, gjorde at omverdenen fikk øynene opp for prisbildet ved effektivt maskinlagte steindekker. Med bakgrunn i fortetning av byer og tettsteder, har vi – i samarbeid med de største aktørene på entreprenørsiden innen steindekker – utviklet ASAK P-stein. Dette er en stein spesielt tilpasset parkeringsarealer med sine rette sider. P-stein har en utforming som gir svært god lastfordeling fra kjøretøyene og er derfor godt egnet for områder med mye sporkjøring.

IMG_5360

Parkeringskjellere

De senere årene har også vist at belegningssteindekket har tekniske egenskaper som gjør det spesielt velegnet til parkeringskjellere. IKEA er blant de som har valgt belegningsstein i sine P-hus. Asak Miljøstein har utviklet en egen belegningsstein beregnet for P-hus og parkeringsanlegg. P-stein er tilpasset maskinlegging og er et velegnet dekkemateriale fordi:

Steinen og leggemetoden sikrer at HMSkravene tilfredstilles. De smarte leggemaskinene jobber effektivt i lukkede rom uten problemer med skadelige avgasser. Ettersom betongen, uten tilsatte fargestoffer
er lys, vil kostnadene forbundet med belysning av mørke parkeringskjellere bli redusert. Se film

Fugene i steindekker sørger for at vann og fukt fra bilene dels dreneres bort og dels fordamper. Det gir besparelser i forbindelse
med drenering – sammenlignet med tette betongdekker.

 

image001

"Vi velger belegningsstein i P-kjellere for å unngå vanndammer og fuktige kjellere. Det gir mindre vedlikehold." 

- Ola Eivind Knutsen, Koteng Eiendom

 

2015-08-25 11.40.18

"Å velge belegningsstein i P-kjeller har flere fordeler. Det er ikke behov for oljeutskiller, dekket kan legges i lukket rom (uten eksos/røyk under legging)."

- Anders Mehus Coucheron, prosjektutvikler Bodø

Fordeler:

  • Steindekket er bestandig ovenfor aggressive stoffer, har stor slitestyrke og tåler punktlast.
  • Stein er lett å bygge p-lommer og skille arealer med.
  • Stein er miljøvennlig og avgir ikke farlige gasser under legging (P-hus).
  • Stein har lang levetid.
  • Stein er enkelt å legge om ved skader eller reparasjoner.
  • Kan legges rasjonelt i lukkede bygg.
  • Kan legges under lave takhøyder.
  • Reduserer kravet til belysning med opptil 15%.
  • Kan legges uten sluk.
  • Lavt vedlikeholdsbehov.
Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.