Til toppen
Tilbake

Setter farge på uterommet

I samarbeid med fargeekspert Dagny Thurmann-Moe og KOI Fargestudio utvikler Asak Miljøstein en helt ny fargepalett for belegningsstein til norske utemiljøer. Fargene lanseres 11. februar 2021. 

Lansering 2021

– Omgivelsene våre har gradvis blitt mer grå og fargeløse. Det gjør noe med oss. Med tre nye farger for belegningsstein og heller i betong ønsker vi å bringe fargene tilbake til norske uterom, sier fargeekspert Dagny Thurmann-Moe og leder for KOI fargestudio. 

På oppdrag fra Asak Miljøstein har hun og teamet hennes utarbeidet en fargepalett for bedriftens sortiment av belegningsstein. I tillegg lanserer Asak et nytt tilskudd til hellekolleksjonen i en farge utviklet i samarbeid med KOI. Produktene imøtekommer et økende behov i markedet. 

– Vi merker tydelig at landskapsarkitekter og andre aktører i bransjen etterspør en større variasjon i utendørsdekke, sier markedssjef i Asak Miljøstein, Ellen Schumann. 

– Kolleksjonen skal være fleksibel og fungere til både ny og gammel byggestil, ulike fasadefarger og passe til naturlig, utendørs lys. Den vil bestå av gode, rolige farger som står seg over tid og som egner seg til både større og mindre utemiljøer, sier Dagny Thurmann-Moe.

Et miljøvennlig valg

I tillegg til å bringe farger inn i uteområdene våre, er belegningsstein og betongheller fra Asak varige og bærekraftige valg. Bedriften har utviklet flere produkter som er med på å håndtere fremtidens klimautfordringer, blant annet dekker som drenerer overvann lokalt og belegningsstein som renser luften for klimagasser. Med fem fabrikker fra sør til nord er Asak dessuten i stand til å lever kortreiste produkter til hele Norge.  

– Betong er et organisk materiale med en overflate som endrer seg naturlig over tid. Nå skal vi i tillegg tilføre farger som skaper varme og hygge i norske utemiljøer, noe vi vet er både miljøvennlig og helsefremmende, sier Dagny Thurmann-Moe.

Fargene i paletten lanseres 11. februar 2021

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.