Til toppen
Tilbake

Ny fabrikk på Fetsund

Ny investering gir økt kapasitet og nye muligheter for Asak Miljøstein.

Asak Miljøstein har gjort en storinvestering i nytt produksjonsanlegg for heller på Fetsund-fabrikken. Investeringen på 25 millioner kroner vil gi en kapasitet på hele ca. 100.000 m2 heller pr. år!

Ny fabrikk på Fetsund!

Det nye produksjonsanlegget vil gi muligheter for å produsere nye, eksklusive produkter på en effektiv måte. Her kan hellene etterbehandles for å oppnå optimal finish, som bl.a. sliping av overflaten, stålkulebehandling og impregnering.  

Det nye anlegget gir mulighet til å tilby produkter – produsert i Norge – med en helt unik overflatetekstur, i tråd med suksesshellene Lava, Polar, Sand og Natur fra tidligere hellekolleksjoner. De tradisjonelle hellene Nenset og Svelvik Hvit har vært produsert på Fetsund siden 1969, og produksjonen av disse vil fortsette på det nye anlegget. 

Arbeidet med å utvikle det nye sortimentet er i gang, og anlegget skal etter planen starte prøveproduksjon i april. Det nye sortimentet vil lanseres på messen Bygg Reis Deg – til høsten.

Jørn-André Hammer, adm. dir. hos Asak Miljøstein, sier at investeringen vil styrke Asak Miljøstein sin posisjon både hos forbruker, i proffmarkedet og på prosjektmarkedet. 

- Heller er i skuddet som aldri før, noe vi har erfart etter lanseringen av ”kolleksjon 2010”. En undersøkelse i vår viste at Lava er folkets favoritt. Hovedårsaken er nok at serien består av flere ulike formater, med en fleksibilitet som gjør det mulig å lage nye, spennende mønstre. Dessuten er den impregnert – noe som forenkler rengjøring. Når den nye produksjonen starter på Fetsund, vil vår hellekolleksjon utvides betydelig, sier Jørn –André Hammer. 

Media

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.