Til toppen

Slik bygger du utekjøkken

Drømmer du om å fornye uteplassen, men ikke vet helt hvordan du skal komme deg fra drøm til virkelighet? Vi har bygget utekjøkken og her viser vi deg hvordan det kan gjøres steg - for - steg

Slik bygger du utekjøkken

Kjøkkenet består av sittebenk, blomsterbed, kjøleskap, vask og grill innebygd i en kombinasjon av tre og stein.
Kjøkkenet vil i tillegg fungere som en levegg. 
Husk at det er massevis av muligheter med herregård mur. Bruk fantasien og bygg ut ifra din egen hage.

1

49

Før Etter

Utekjøkken - Steg for steg

Vårt drømmekjøkken er laget av Herregård mur.
Herregård mur produseres i 3 ulike fager, gråmix, brunmix og rødmix. Vi valgte gråmix pga skifer på veggen. Alle fargene leveres i helstein, halvstein og buestein.

Gr[C3A5]mix_Herreg[C3A5]rd_mur

Brunmix_Herreg[C3A5]rd_mur-3

R[C3B8]dmix_Herreg[C3A5]rd_mur

Herregård Gråmix Herregård Brunmix Herregård Rødmix

Trinn 1: Ta mål og bestill varer hos forhandler.

Leveringstid 3 dager +.
Finn forhandler

Trinn 2: Steinsaks (lånes ofte ut hos forhandleren)
Alternativt kan man bruke en større vinkelsliper
Steinlim, 1 boks tilsvarer 25 kg sement
Gummiklubbe 
Meisel
Duk for å skille ny og gammel masse
Tommestokk
Arbeidshansker 
Vernebriller
In-lite belysning
Vater

01

02

03

in-lite belysning Steinlim Steinsaks

Trinn 3: Bytt ut gammel og dårlig masse, skill av med duk før pukk. Ettersom kjøleskap og grill blir innebygd valgte vi å støpe en såle slik at alt står støtt. Sålen ble støpt med armering. La såla hvile noen dager før du begynner å bygge. Obs: ikke sett blomsterbed på såle pga manglende drenering.
Mål såle: 5 meter langs husvegg og 4 meter levegg (kjøkken). Dybde tilpasset hvitevarer.

Etter å ha jobbet med grunnarbeid blir det å bygge med Herregård gøy. Stein for stein bygger vi oss frem til kjøkken, blomsterbed og liggebenk.

Et par dager senere kan vi se nærmere på sittebenken. Har lagt inn 3 stk hullboret stein (bestilles hos forhandler). Blir koselig med litt stemningslys på kveldene. Benken blir 3 steinhøyder. Perfekt som kombinasjon liggebenk og spiseplass. Se for dere puter og masse stæsj når uteplassen er ferdig  
Herregård mur er perfekt for å designe ditt eget uterom. Enda mer kjekt er det å ha muligheten for å tilpasse på stedet. Med steinsaks kutter du steinen enkelt for å lage forbant. 

Tips: slå av de spisse kantene med hammer og meisel for å lage en tromlet look.

Nå er vi halvveis i byggeprosessen og endelig kan vi se kjøkkenet begynne å ta form. Litt byggeplass fremdeles, men utrolig gøy å se resultatet. Muren/leveggen ligger i forbant. Legg merke til in-lite kabelen som går langs muren. Denne skal gi lys til både kjøkken, benk og blomsterbed.

Grillen er montert og skilleveggene må tilpasses ut ifra grillens mål. Et flott kjøkken må ha grill. Planen er å ha grillen i midten på leveggen slik at man har god plass å jobbe på. Det blir en vask med vann i hjørnet. Plass til kjøleskapet har blitt laget som en skillevegg mot liggebenken. 
Mens snekkeren jobber med terrassen tar resten av familien tak i prosjektet. Blomsterbedet fylles med litt pukk, knottepapp rundt kantene og duk som skiller pukk/jord. Kabel til mini scope ligger trygt i hjørne og klar for montering sammen med kjøkkenet. Ps: til og med tenåringsdatteren synes kjøkkenet blir flott.

In-lite bruker lavspenning, det vil si 12 Volt. Denne typen hagebelysning kan du installere selv. Systemet er enkelt og har mange ulike varianter. Cubid har en rekkevidde på 1 meter. Passer perfekt for å lyse opp vegg og benkeplate. For å skjule kabelen valgte vi å skjære et dypere spor til kabelen mellom steinene. På toppen av veggen monterte vi skifer for å ta igjen veggskiferen. Lampene i blomsterbed, kjøkken og liggebenk vil ha felles transformator på 56 watt. Utrolig bra system som har massevis av muligheter.

En ny uteplass fortjener å bli lyst opp. Denne gangen er det junior som prøver seg på duppeditter. Lampene låses i kabelen med en kobling som skrus til det "knepper" (se bilde). Hyve, Cubid og Mini Scope.

Mens vi er igang med å lyssette terrassen. Visste dere at In-Lite transformatoren kan kobles til lamper som er 40 meter unna? Nero og Big Scope lager trolsk stemning i skogen.

Fullstendig arbeidsbeskrivelse: arbeidsbeskrivelse

bilde1
Bilde 2
Bilde 3
Bilde 4
Bilde 5
Bilde 6
Bilde 7
Bilde 8
 Bilde 9
Bilde 10
Bilde 11
Bilde 12
Bilde 13
Bilde 14
Bilde 15
Bilde 16
Bilde 17
Bilde 18
Bilde 19
Bilde 20
Bilde 21
Bilde 22
Bilde 23
Bilde 24
Bilde 25
Bilde 26
Bilde 27
Bilde 28
Bilde 29
Bilde 30