Til toppen

Trender 2019

Vi på ASAK Miljøstein merker at det blir mer og mer vanlig at uterommet gjenspeiler stilen våre kunder har innendørs, og at interiøret både inne og ute reflekter hverandre. 

Trender 2019

Vi ønsker ofte å møblere terrasse og uteareal slik vi gjør inne, med gulvlamper beregnet for anvendelse ute, likeså neddempet belysning. Stueplantene flyttes ut, sammen med eksotiske vekster i potter.  Glade farger på tekstiler og keramikkurner i ulike størrelser.

B17R0911.web

Utekjøkken, peis og egen bakerovn er i skuddet som aldri før.

Rekkehus_Bak.web

_22A5107.web

Interessen for uteroms miljø er stigende og vi opplever nå flere forespørsler om våre produkter enn noen gang tidligere. Trendene er de samme med hellebelagte utekjøkken, tak over rekreasjonsområde, og nå kommer faktisk også basseng i hagen for fullt. 

Den varme sommeren i fjor gjorde at et ønske om eget svømmebasseng eskalerte, og vi så at denne økningen tiltok etter midtsommer. Solbading ved bassengkanten kan lett tilrettelegges med ASAKs brede utvalg av slitesterke heller.

IMG_5370_web

Folk vil gjerne rekonstruere hagen sin, det vil si å ha en mulighet for å trekke seg unna hverdagens støy, med rekreasjon og kvalitetstid i egne små oaser. Det er to ting som alltid er viktig for kunden; et skjermet område av mer privat art, samt en hage som krever minst mulig vedlikehold etter en lang arbeidsdag. 

ace-down-2_web

ASAK har spesialisert seg på belegningsstein til uterom og siden norske hager har blitt mindre er det nå behov for stein og heller i større format, slik at man skaper et inntrykk av at «oasen» er større enn den er. Vi anbefaler også våre heller som tråkkheller, med dekorativ singel i mellom. 

Flere foretrekker natursteins mur i kombinasjon med grus på gårdsplasser. Kulestein eller grov pukk legges som dekke mellom planter, eller kun som iøynefallende dekor. Egentlig er det meste tillatt i dag. På prosjekter i tiden ser man ofte følgende: Litt bort fra rette linjer til mer brutte, dvs. brukne, skjeve, men også parallelle linjer. 

Et godt tips er å legge ASAK kantstein i plan slik at vannet lettere kan renne av dekket. Husk fall på dekket, slik at det heller mot drenering.  

For ASAKs kunder opplever vi at helhet er et viktig tema der utsøkt design og funksjon er viktige stikkord. Flere og flere av vår kundegruppe søker mot naturen og de grønne verdier, der spesielt de unge er opptatt av en helhetlig opplevelse i forhold til fysisk og psykisk helse, med rekreasjon gjennom å dyrke hage og sine egne grøntanlegg.  Varierte planter med store frodige blader, staudegras og elementer av vann skaper grønne lunger for avkobling og velvære. 

B17R1005

Frukttrær og særlig bærbusker er i tiden. Spesielt de yngre ønsker å kunne dyrke sunn og kortreist mat til familien. Grønnsakhager og parseller gjelder fortsatt, likeså dyrking på terrassen. Fargerike hagestuer, med innbygde terrasser og veksthus med sittegruppe, der det er plass til å nyte gleden ved å dyrke. 

Økologiske hager, insektvennlige blomsterenger og bie-hotell, også i urbane strøk. Vi ser stadig en mer og mer helhetlig forståelse av naturens mangfold fra våre kunder. Bildet under viser en vakker og funksjonell takterrasse med drivhus og in-lite utebelysning.

takterrasse_in-lite_web

Dyrking i kasser laget av ASAKs kvalitetsstein med frodige eksotiske blomster vil gjøre resultatet veldig innbydende. Viktig at det også fungerer i forhold til vedlikehold, et godt grunnarbeid er selvfølgelig alltid viktig!

Ellers er folk mer detaljorientert og fra et ønske om å anlegge hagen steg for steg, og gradvis over tid, ønsker man nå å se denne snarlig ferdigstilt. 

ASAKs klassiske og slitesterke betongstein i kombinasjon med treverk, som klatrevegger, pergola, levegger og gulvbelegg er en garantert suksess!

Ta gjerne en telefon til oss på ASAK Miljøstein for en uforpliktende, hyggelig prat og gode råd. Lykke til!