Til toppen
Tilbake

Kreativ familie i Tromsø!

"Vi stortrives med vårt nye uterom" forteller familien Barosen i Tromsø, som har brukt sommeren til å oppgradere uteområdet sitt. Familiens "handyman", Geir Barosen, har gjort alt selv og virkelig vært kreativ. Minstemann Audun på 4 år nyter sin nye lekeplass.

Kreativ familie i Tromsø!

Familien startet opp uten å ha en endelig plan for arbeidet. Det er ikke helt å anbefale, men siden de var litt usikre på hvordan de skulle gå frem og hvilke løsninger de ville bli mest fornøyd med, har de prøvd seg frem underveis. Terrenget langs huset er skrånende og spørsmålet var hvordan man kunne gjøre arealet mest mulig bruksvennlig. Det stod også et stort tre ved inngangen som de ønsket å beholde. 

Løsningen ble til slutt slik at deler av den opprinnelige gangstien ble gjort om til en trapp som ender opp på samme nivå som terrassen. Parallelt med trappa ble det laget en gangsti med belegningsstein for å kunne bruke snøfreseren. Trappa ender på et platå som går videre til et nytt platå osv. mot inngangspartiet.  "Platåene gir mulighet for sitteplasser på de ulike nivåene" forteller Anne- Marie.

Treet klarte de å beholde ved, rett og slett, å ramme det inn slik at det faller naturlig inn og pynter opp uteplassen. Materialvalget og kombinasjonen med belegningsstein og treverk skaper den kontrasten som gir uterommet det lille ekstra.

Vi synes at måten Barosen har benyttet Asak Splittblokk til å bygge opp under det øverste nivået er særdeles fiffig. Han har skjært ca. 8cm av toppen på den slette vangen på blokken, slik at han har kunnet legge belegningssteinen helt ut mot fronten. Resultatet er utrolig fint og løsningen er et godt tips til dere andre. Belegningssteinen som er valgt er Herregård gråmix

Nå gjenstår bare å montere et rekkverk langs trappen, og ellers litt plensåing, før familien kan sette seg ned å nyte det flotte resultatet.

Se bilder før og etter oppgraderingen:  

Foer 1
Foer 2
Etter 1
Etter 2
Foer 3
Etter 3
Etter 4
Etter 5
Underveis 1
Underveis 2
Endelig
Endelig 2
Endelig 3
Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.