Til toppen

Tone Kroken - 4 trender

Hva er vitsen med en god sommer, om vi ikke har tid til å nyte den?

– Vår største luksus er tid, derfor ser vi at stadig flere setter vedlikeholdsfrihet øverst på ønskelista når de skal gjøre noe i uterommet, sier Tone Kroken.

Tone Kroken - 4 trender

Hun er interiørstylist og kjenner trendene bedre enn de fleste. De siste årene er fokus snudd fra hagearbeid til uteliv der utekjøkken og store sofagrupper får mesteparten av oppmerksomheten, selv om kjøkkenhage og blomster fortsatt er en del av pakken.

– Vi vil slappe av og kose oss når vi er ute, som forklarer hvorfor den største trenden for 2020-sesongen er loungemøbler og utepeis, sier Tone.

For å legge til rette for uterommene har nordmenn brukt utrolig mye penger på å legge gulv i hagen de siste årene, og vi velger helst kvaliteter som varer og krever lite vedlikehold.

– Heller er det aller beste valget for uteplassen, enten det er på bakken eller for balkong og terrasse. De er enkle å legge og når du først har gjort jobben kan du bruke tiden din på å nyte, sier Tone.

Hellesortimentet fra Asak gir stor valgfrihet slik at du finner en stil som kler både huset og hagen din, og så godt som alle hellene er tilnærmet vedlikeholdsfrie. Med helleklosser er de dessuten hakket enklere å legge.

– Jeg liker hellene fra Asak så godt fordi de er et norsk produkt av naturlige råvarer, som derfor får en materialitet og fargenyanser som glir sømløst inn i norske hager, sier Tone.

Fire trender

Skandinavisk. Det lyse og lette uttrykket som forbindes med Skandinavia står sterkt i trendbildet. Lyse farger, enkle linjer, naturlige materialer og fokus på funksjonalitet. Hellene: Kritt AC er en lys grå helle med lett struktur i overflaten som gir et rent og stramt uttrykk men likevel er godt å gå på. Passer perfekt til moderne arkitektur og minimalistiske hager.

B17R9297.web

B17R9268.web

B17R9311.web

Naturlig. Den beste arkitekten er naturen og vi omgir oss både med farger og materialer fra norsk natur. Hellene: Vulkan AC har en dyp grå farge som minner om granitt og norsk svaberg. Den vil se ren og delikat ut når gresset er grønt om sommeren, mens den vil være varm mot høstfargene. Overflaten er lett strukturert og uttrykket tidløst og harmonisk, og passer godt i klassiske hager og de fleste arkitektoniske stilarter.

B17R9493.web

Tidløs. Klassiske miljø preges av elegante linjer, varige materialer og godt avstemt fargebruk, som i dag både kan være mørkt eller lyst. Hellene: Polar AC er stram og leken på samme tid med sin polerte overflate og spillet mellom hvit bunn og biter av sort naturstein. Terrazzo er en trend som er kommet for å bli, denne flisen er en god allrounder som kler de fleste stiler og vil være et godt valg til større terrasser og uteplasser.

B17R9447.web

B17R9430.web

Eksklusiv. Mørke miljø er i tiden, enten du vil skape lune, intime soner eller skape kontraster og spenning. Hellene: Lava AC er antrasittfarget og den mørkeste hellen i sortimentet. Den myke strukturen i overflaten tilfører noe eksklusivt og passer til de fleste byggestiler. Et suverent valg om du vil skape små oaser i hagen.

B17R9556.web

B17R9360.web

Seks fakta om Asak heller

  1. Lokalprodusert. Asak heller produseres i Norge av norske råvarer, slik at du får et kortreist og bærekraftig produkt.
  2. Laget for norske forhold. Asak heller er frostbestandige og tåler all slags norsk vær.
  3. Spesialutviklet for terrasser og balkonger. Fordi Asak heller bare er 4 cm tykke veier de relativt lite, som gjør dem like velegnet for takterrasser og balkonger som andre uteplasser.
  4. Krever lite vedlikehold. Asak heller er satt inn med AC (Asak Coating) som hindrer vanninntrenging og forsegler overflaten, slik at de er motstandsdyktige mot skitt og sopp, samt at det gjør dem enkle å rengjøre. Du trenger kun å børste eller vaske dem om våren og impregnere i ny og ne.
  5. Variasjonsmuligheter. Alle fem av Asaks heller leveres i fire størrelser: 60 x 60 cm, 60 x 40 cm, 40 x 40 cm og 40 x 20 cm. Disse kan kombineres i mange fine og særpregede mønster.
  6. Til bruk for folk. Asak heller er beregnet for gangtrafikk, som dekke til uteplassen, i vinterhagen eller drivhuset, til stier i hagen eller inngangspartiet.
Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.