Til toppen
Tilbake

ClearNOx®

Plasser og fortau som bryter ned miljøgiften NOx! 

ASAK ClearNOx® er en overflatebehandling på heller og belegningsstein. Det renser luften, forbedrer luftkvaliteten i byer – og minsker risikoen for sykdommer. Fremtidig utbygging og fortetting i urbane strøk vil kreve større arealer med faste dekker. For å gjøre miljøvalget enklere blir alle Asak Gangbaneheller fra nå av levert med ASAK ClearNOx® som standard.

Dekker med NOx-reduserende egenskaper

Ordet NOx var ukjent for de fleste i Norge inntil for få år siden, da vi ble gjort oppmerksom på denne miljøgiften. I dag er NOx forurensing et stort problem i flere norske byer. NOx er en fellesbetegnelse for nitrogenoksidene NO og NO2. Utslipp av NOx bidrar til luftveissykdommer, dannelse av ozon nær bakken og sur nedbør. Nitrogenoksider dannes ved forbrenning av fossilt brensel.

Hva er ASAK ClearNOx®?

Ved å ta i bruk naturens egen metode, fotokatalyse, kan vi omdanne farlig NOx til ufarlig nitrat. Virkestoffet i ASAK ClearNOx® er titandioksid, et naturlig stoff som fungerer som en katalysator og bryter ned NOx i luften ved hjelp av UV-lys (fotokatalyse). ASAK Clear-NOx® er en transparent væske som påføres betongoverflaten, og som trekker ned og binder seg til betongen. Dette gir en aktiv overflate i hele dekkets levetid (normalt over 15 år avhengig av slitasje).

Hvorfor ASAK ClearNOx®?

ASAK ClearNOx® påføres våre produkter som brukes på fortau, torg og parkeringsarealer, og gir en aktiv NOx-nedbrytende overflate. Resultatet er renere luft som fører til bedre helse for mange mennesker, og som igjen reduserer helseomkostningene. Giftig NOx kommer i kontakt med et behandlet dekke. UV-stråler fra sol (daglys er nok) aktiviserer ClearNOx-overflaten og starter den fotokatalytiske prosessen, som omdanner NOx til ufarlig nitrat (salt). Nitratet skylles bort med regnet.

Effekten av ClearNOx®

Skjermbilde 2017-02-07 kl. 09.22.23

Last ned brosjyren og les mer om ClearNOx®

Referanseprosjekter: Les mer

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.