Til hovedinnhold
Tilbake til Gårdsplass

Gi et godt førsteinntrykk

Du får aldri en ny sjanse til å gi et godt et førsteinntrykk – og du må se på gårdsplassen som ditt visittkort. Et innbydende og velstelt uterom kan være mer verdt enn du tror.

Arena i farger

Tidligere har vi nordmenn vært mest opptatt av hvordan det ser ut innenfor hjemmets fire vegger. Flere og flere begynner å se verdien i en velstelt uteplass, og ikke minst hva den gjør med helhetsinntrykket av boligen. En forseggjort hage, oppkjørsel og uteplass gir en positiv opplevelse av resten av huset. Det er også med på å heve den generelle standarden betraktelig.

Øker verdien på huset

Faglig leder i Krogsveen Grefsen, Tommy Løvli, har lang erfaring i å vurdere boliger. 

"Oppkjørsel og uteplass er selve hovedpresentasjonen av huset, og er ekstremt viktig når det gjelder å gjøre et godt førsteinntrykk – uansett om du skal selge eller ikke. En flott uteplass hever også, uten tvil, verdien på huset. Det å kjøpe bolig handler mye om magefølelse, og ofte er det slik at jo mer innbydende uteplassen er, dess flere ønsker å kjøpe" - Løvli.

Tidløst og vakkert

Trendene innen hage og uteplass endrer seg stadig, men stein er tidløst og vil til enhver tid skape et unikt særpreg. Mer enn kanskje noe annet materiale, bidrar belegningsstein til det helt spesielle og eksklusive inntrykket. I tillegg er det praktisk og lettstelt. 

En smart løsning er å gå for tidløs design, tilpasset brukernes behov for hvile og aktivitet og lage gode kombinasjoner med grønne planter, treverk og stein - gjerne i flere nivåer. Hvile og hygge bør kunne kombineres med utfoldelse.

"Mange ønsker seg spesifikt en hage det er enkelt å ta vare på, og da er stein et godt og attraktivt alternativ til grus, asfalt og gress. Belegningsstein gir et representativt preg og kan bety mye for prisen ved et eventuelt salg. Selv om man ikke skal selge, ønsker jo folk flest at boligen deres skal fremstå som attraktiv. I mine øyne vil det derfor uansett være en god investering å gi uterommet et skikkelig løft" - Løvli. 

Tips!

Anlegger du en flott gårdsplass, er det essensielt at man samtidig tenker belysning.

Les mer om utelys