Til toppen
Tilbake

NYE farger til uterommet

Asak Miljøstein introduserer et nytt fargekonsept til uterommet, utviklet i samarbeid med Dagny Thurmann-Moe og KOI Fargestudio. 

ASAK+KOI

I samarbeidet med ASAK Miljøstein har KOI fargestudio utviklet fire nye farger for belegningsstein; Rød Terrakotta, Blek Terrakotta, Sand og Trøffel, og én farge for helle (40x40 cm), Nougat. Den nye fargekolleksjonen har hentet inspirasjon fra naturen og vil gli mykt inn i norske omgivelser uavhengig av årstid, værforhold, trender og omkringliggende bygningers fasadefarger. Fargene er like vakre mot en grå eller hvit fasade som de er mot en fargesatt. De nye fargene kan brukes samlet eller alene og vil bidra til å skape varige lune og hyggelige omgivelser.

Dagny_portrett.web

– Kolleksjonen skal være fleksibel og fungere til både ny og gammel byggestil, ulike fasadefarger og passe til naturlig, utendørs lys. Den vil bestå av gode, rolige farger som står seg over tid og som egner seg til både større og mindre utemiljøer, sier Dagny Thurmann-Moe

SAND 

Sand-LR.web

Styling: Hege Barnholt / Foto: Bjørn Johan Stenersen / nyanser.no

Sand er en farge inspirert av de viktige og tradisjonsbundne gule nyansene vi har brukt på fasader i hundrevis av år. Vi har valgt en nyanse som er forsiktig og myk, og tilfører varme til omgivelsene uten å bli for fremtredende. Inspirasjon er hentet fra gultoner vi er vant til å se på bakken, som sand, sandstein og leire.

RØD TERRAKOTTA

Rød-Terrakotta-LR.web

Styling: Hege Barnholt / Foto: Bjørn Johan Stenersen / nyanser.no

Rød Terrakotta er en klassiker, men i oppdatert nyanse. Fargen har lengre historisk forankring og fungerer til de fleste fasadefarger. Dette er også en farge vi er godt vant til å se på bakken og som føles naturlig på denne horisontale flaten.

BLEK TERRAKOTTA

Blek-Terrakotta-LR.web

Styling: Hege Barnholt / Foto: Bjørn Johan Stenersen / nyanser.no

Blek Terrakotta er en lysere nyanse av rød terrakotta, og er en behagelig miks av rødt og gult. Nyansen er sofistikert og elegant og gir et preg av det samtidige. 

TRØFFEL

Trøffel-LR.web

Styling: Hege Barnholt / Foto: Bjørn Johan Stenersen / nyanser.no

Trøffel minner om det varmt, dype sjokoladebrune, men som lener seg mot de dype terrakottanyansene. Utrolig vakker mot de fleste fasadefarger og glir inn i naturens paletter på raffinert vis.

Hvilke produkter kan bestilles med de nye fargene?

Fargene i paletten over kan bestilles på Arena belegningsstein, Arena Dren, DrensteinP-stein - og ikke minst til Asak Gangbaneheller - minste bestilling er 500m2/pr. farge. 

Lagervare på Østlandet - Vi har et begrenset volum av Arena i KOI farger på lager, ta kontakt med oss på tlf; 64006060, eller vår forhandler Granitt og Betongvare AS i Strømsveien 312, Oslo tlf 23378440. 

Helle Nougat

NY helle med en varm brun farge beregnet for hage og terrasse. Hellen har en matt overflate og med et naturlig og elegant uttrykk som skaper lun hygge på terrassen. Fargen står også godt til grå og hvite fasader, men også til en rekke andre farger. Dette er en enkel farge og jobbe inn i fargepaletten til huset ditt. Format 40x40x4cm -  Lagervare. 

Betong er et materiale som lever og endrer karakter under naturens påvirkning og utvikler en vakker patina over tid.

Helle-1---LR.web

Styling: Hege Barnholt / Foto: Bjørn Johan Stenersen / nyanser.no

I Norge har vi ofte tomter med skrående terreng. For å enten utlikne nivåene, eller forme tomten slik at vi utnytter potensialet til tomten maksimalt, bruker vi støttemurer. Vi har derfor laget vår mest populære støttemur Vertica i en ny farge som tar opp de nye fargene i belegget. 

– Betong er et materiale med en overflate som endrer seg naturlig over tid. Nå skal vi i tillegg tilføre farger som skaper varme og hygge i norske utemiljøer, noe vi vet er både miljøvennlig og helsefremmende, sier Dagny Thurmann-Moe.

Vertica Natur

Vertica Natur har innslag av varme jordfarger som står godt sammen med de øvrige fargene i konseptet. Fargen er også fin alene eller sammen med gråtoner. De store rektangulære blokkene med bruddfront gir støttemuren et rolig og lunt uttrykk. Format normalblokk: 45x28x20cm - Lagervare.

Vertica-sand

Et miljøvennlig valg

I tillegg til å bringe farger inn i uteområdene våre, er belegningsstein og betongheller fra Asak varige og bærekraftige valg. Bedriften har utviklet flere produkter som er med på å håndtere fremtidens klimautfordringer, blant annet dekker som drenerer overvann lokalt og belegningsstein som renser luften for klimagasser. Med fem fabrikker fra sør til nord er Asak dessuten i stand til å lever kortreiste produkter til hele Norge.

Har du spørsmål om de nye fargene, sortiment eller annet, ta kontakt med oss:

 • Østlandet:
  • Halvor Lund: halvor.lund@asak.no - tlf. 416 62 944
  • Stig Holterhuset: stig@asak.no - tlf. 905 22 323
 • Sør-/Vestlandet: 
  • Håkon Dversnes: haakon.dversnes@asak.no - tlf. 902 02 680
 • Trøndelag:
  • Øyvind Sandvik: oyvind.sandvik@asak.no - tlf. 926 01 875
 • Nord-Norge:
  • Frank Moan: frank.moan@asak.no - tlf: 991 05 818

Referanseprosjekter finner du her.

Vi bruker informasjonskapsler til å analysere og forbedre våre tjenester.
Les mer her om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen din.