Til hovedinnhold
Tilbake til Om Asak

Godt grunnlag for gode opplevelser.

Asak Miljøstein AS representerer norsk industrihistorie fra 1916. Motiverte medarbeidere med høy kompetanse, samt landsdekkende produksjon, sikrer våre kunder kvalitet og trygghet.

Vår historie

Asak Miljøstein AS representerer norsk industrihistorie fra 1916, og er i dag markedsledende leverandør av utemiljøprodukter i betong til det offentlig og private uterom. Med produksjon i Bodø, Stjørdal, Kristiansand, Hønefoss og Fetsund sikrer vi kortreiste leveranser til små og store uteromsprosjekter i hele landet.

Asak Miljøstein ønsker å skape uterom hvor folk trives, både privat og i det offentlige uterom - Administrerende direktør, Hanne Sønsteby.

Asak Miljøstein er en moderne bedrift som samarbeider med Snøhetta, Koi Fargestudio, SINTEF, NTNU og andre faginstanser for å kunne tilby innovative konsepter som løser dagens og fremtidig miljøutfordringer. Produktene produseres på våre fem ISO14001 sertifiserte fabrikker, som alle har en unik nærhet til markedet.

Noen sentrale årstall

1914 - Vår historie går tilbake til 1914 og Kristiansand Cementstøberi i sør, hvor vi for første gang startet opp med produksjon av takstein, blokker og betongrør.

1916 - På Fetsund startet Asak i 1916 med sandforretning, som senere gikk over til betongprodukter og er i dag eneste norske produsent av to-sjikts heller.

1919 til 1946 - I Stjørdal startet Vikaune Fabrikker opp med byggmestervirksomhet og saftpresseri i 1919. Siden har de vært innom tønneproduksjon og kisteproduksjon parallelt med takstein og annen betongproduksjon fra 1946.

2006- I 2006 kom fabrikk nr. 5 på plass i Hønefoss, for å styrke vår leveringsdyktighet og videre utvikling. Produksjonen ved fabrikken i Sandnes ble imidlertid lagt ned i 2011.

Asak i dag

Dagens Asak Miljøstein spenner over et vidt spekter av belegningsstein, heller, kantstein, murer og tilbehør i form av utebelysning, overflatedrenering, settesand, fugesand og annet tilbehør for en totalløsning av ditt uterom.

Asak Miljøstein selges gjennom forhandlere og utførende over hele landet og er Norges ledende leverandør av utemiljøprodukter i betong - en seriøs og troverdig aktør med kvalitet i alle ledd.

uterom for hus og hytter

Asak Katalogen 2024

Her kan du lese og la deg inspirere av den nyeste utgaven av asak katalogen for hus og hytte!

Ta kontakt med oss

Asak Miljøstein er Norges ledende leverandør av utemiljøprodukter i betong. Vi ønsker å skape uterom hvor folk trives.

Kontakt oss