Til hovedinnhold

Norsk hellekolleksjon

Hellene er laget av to-sjikts betong med en grov bunnsats i bunn som sikrer styrke, og en fin toppsats som gir en unik finish. Overflaten har en myk struktur og er behandlet med en coating (AC) som forenkler vedlikeholdet.
Betong er et formbart materiale som gir rom for kreativ frihet. Betong er også et bestandig materiale med svært lang levetid - som i tillegg tar opp CO2 gjennom livsløpet.
Hellene våre består av sand, vann og litt sement som bindemiddel. Ingen farlige komponenter. De har derfor et lavt CO2 fotavtrykk og er et godt valg for miljøet.

Grønne tak

I de fleste urbane utbyggings- prosjektene i dag, ønsker man å utnytte takarealet til glede for beboerne. Hellene er perfekte til bruk på frodige og funksjonelle takhager. Løsningen med heller på PavePad gir stor fleksibilitet, som for eksempel ved at hellene kan løftes opp og legges tilbake ved inspeksjon av sluk.

Seks fakta om Asak Kolleksjonsheller

- Lokalprodusert. Hellene produseres i Norge av norske råvarer, slik at du får et kortreist og bærekraftig produkt.

- Laget for norske forhold. Asak heller er frostbestandige og tåler all slags norsk vær.

- Spesialutviklet for terrasser og balkonger. Asak kolleksjonsheller er 4 cm tykke og veier relativt lite, dette gjør dem like velegnet for takterrasser og balkonger som andre uteplasser på bakkeplan.

- Krever lite vedlikehold. De fleste kolleksjonshellene er satt inn med AC (Asak Coating) som hindrer vanninntrenging og forsegler overflaten, slik at de er motstandsdyktige mot skitt og sopp, samt at det gjør dem enkle å rengjøre. Du trenger kun å børste eller vaske dem om våren og etterbehandle i ny og ne.

- Variasjonsmuligheter. Ulike formater gir mulighet for mønster. Lava, Vulkan og Kritt leveres i fire størrelser: 60 x 60 cm, 60 x 40 cm, 40 x 40 cm og 40 x 20 cm. Disse kan kombineres i mange fine og særpregede mønster.

- Hellene er beregnet for gangtrafikk. Til bruk som dekke til uteplassen, i vinterhagen eller drivhuset, til stier i hagen eller inngangspartiet.

Helle Kritt
Helle Vulkan
Helle Lava
Helle Nougat
HELLER

Helle Kritt AC 40x40x4

 • 40x40x4 cm
 • 6,25 stk. per m2
 • 15 kg per stk.
 • 8,64 m2 / 54 stk. per pall
 • Nobb: 53066001
HELLER

Helle Vulkan AC 40x40x4

 • 40x40x4 cm
 • 6,25 stk. per m2
 • 15 kg per stk.
 • 8,64 m2 / 54 stk. per pall
 • Nobb: 53053325
HELLER

Helle Lava AC 40x40x4

 • 40x40x4 cm
 • 6,25 stk. per m2
 • 15 kg per stk.
 • 8,64 m2 / 54 stk. per pall
 • Nobb: 51861812
HELLER

Helle Nougat 40x40x4

 • 40x40x4 cm
 • 6,25 stk. per m2
 • 15 kg per stk.
 • 8,64 m2 / 54 stk. per pall
 • Nobb: 57531702

Skape forskjellige utrykk med heller

Skandinavisk

Det lyse og lette uttrykket som forbindes med Skandinavia står sterkt i trendbildet. Lyse farger, enkle linjer, naturlige materialer og fokus på funksjonalitet. Hellene: Kritt AC er en lys grå helle med lett struktur i overflaten som gir et rent og stramt uttrykk, men likevel er godt å gå på. Passer perfekt til moderne arkitektur og minimalistiske hager.

Helle Kritt

Varig

Den beste arkitekten er naturen og vi omgir oss både med farger og materialer fra norsk natur. Hellen Vulkan AC har en dyp grå farge som minner om granitt og norske svaberg. Den vil se ren og delikat ut når gresset er grønt om sommeren, mens den vil være varm mot høstfargene. Overflaten er lett strukturert og uttrykket varig og harmonisk, og passer godt i klassiske hager og de fleste arkitektoniske stilarter.

Helle Vulkan

Naturlig

Helle Nougat AC har en varm brunfarge beregnet for hage og terrasse. Nougat har en matt overflate og et naturlig, elegant uttrykk som skaper lun hygge på terrassen. Fargen står godt til grå og hvite fasader, men også til en rekke andre farger. Dette er med andre ord en enkel farge å jobbe inn i fargepaletten til ditt hus. Fargen på Helle Nougat AC er utviklet i samarbeidet Asak + Koi Fargestudio.

Helle Nougat AC

Eksklusiv

Mørke miljø er i tiden, enten du vil skape lune, intime soner eller skape kontraster og spenning. Hellen Lava AC er antrasittfarget og den mørkeste hellen i sortimentet. Den myke strukturen i overflaten tilfører noe eksklusivt og passer til de fleste byggestiler. Et suverent valg om du vil skape små oaser i hagen.

Helle Lava

Tilleggsprodukter

PavePad

Om du skal rehabilitere, bygge nytt eller bare utnytte ubenyttet takareal er PavePad løsningen.

PavePad er et system med helleklosser som gjør det svært enkelt å foreta presis nivåutvikling ved legging av heller på flate tak, balkonger eller terrasser. Systemet sikrer god drenering, det er kostnadsbesparende i bruk, og gjør det svært enkelt å komme til underlaget for å sjekk av membran og sluk. PavePad er spesielt utformet for helleprosjekter hvor man ønsker et dekke i vater hvor underlaget har fall og man ikke kan bruke tradisjonelle bunnmaterialer som f.eks settesand. De har avstandskryss og er perfekt tilpasset heller, men kan også brukes til treterrasser eller i kombinasjon.

Les mer

Drensmatte

Drensmatte brukes til heller og belegningsstein på fast underlag.

Ved å bruke en drensmatte vil man enkelt kunne legge heller eller belegningsstein på tak og dekkekonstruksjoner. Drensmatten kan legges direkte på f.eks støpt betong og gir et beskyttende og samtidig drenerende sjikt mellom underlaget og belegget. Drensmatte består av et drenerende plastnett festet til en fiberduk. Fiberduken hindrer at fugesand eller smuss kommer ned og tetter drenssjiktet. Hellene legges rett på duken. Drensmatten virker stabiliserende, den hindrer forskyvning og holder hellene på plass.

Les mer
X-fugekryss

Fugekryss

Det anbefales at alle Asak kolleksjonsheller legges med fugekryss.

Fugekryss minsker sjansen for avskalling på hellene under legging. De gir også en jevn og pen fugebredde - som du til slutt skal fylle med fugesand.

Les mer