Til hovedinnhold
Tilbake til Uterommet

Trender for uterommet 2024

Uterommet har utviklet seg til mer enn bare et område rundt huset; det representerer nå et personlig fristed, et sted for avslapning og sosialt samvær. Her er noen nøkkelområder som preger trendene for uterommet denne sesongen.

Naturlige materialer

Bruk av naturlige og rustikke materialer som betong, tre og metall skaper et organisk uttrykk i uterommet. Velger du å bruke naturlige materialer skapes det en varm og lun følelse til uteplassen og du vil helst oppholde deg der time etter time. Disse materialene bringer naturens elementer inn i uterommet, og gir det holdbarhet gjennom alle norske årstider og et varig appell.

Allsidig uterom og flerfunksjonelle møbler

Ønske om et uterom som fungerer som en forlengelse av hjemmet fortsetter inn i 2024-sesongen. Dette inkluderer komfortable sitteområder, utendørskjøkken, og sofistikerte spisesteder. Møbler og utendørsutstyr som kan tilpasses for flere formål, som for eksempel oppbevaringsbokser eller blomsterbed som også fungerer som spisebord eller benker er ettertraktede løsninger for uteplassen. Ved å ta med «inne» ut, legges det til rette for å bruke lange og deilige dager ute i hagen.

Vertikale hager

Vertikale hager har blitt stadig mer populære innen uteromsdesign og interiørdesign. Disse løsningene gir mulighet til å innlemme grønne elementer på en kreativ måte, selv når plassen er begrenset. Bruk mur til å utnytte arealet på tomta, og du får mer ut av den plassen du har. Tips: Til vår Modul mur kommer det ferdige tilbehørsprodukter med beslag som festes rett på muren, både benker og hyller, eventuelt utebelysning. Dette er en stilren og enkel løsning for vertikal utforming.

Bærekraftige valg

Det er flere og flere som ønsker en bærekraftig tilnærming ved utforming av uterommet som tar sikte på å minimere den negative påvirkningen på miljøet, samtidig som det skapes sunne og effektive uterom for mennesker. Denne tankegangen har blitt stadig viktigere i møte med klimaendringer og økende miljøproblemer. Mange tenker bærekraft gjennom et helhetlig syn på prosessen, fra planlegging og design til bygging og drift. Ved utforming av uterommet ønsker flere å ta sikte på å skape løsninger som ikke bare er miljøvennlige, men også økonomisk lønnsomme og sosialt ansvarlige og søker etter innovative løsninger for uterommet.