Til hovedinnhold

Asak FLYT, som ble lansert høsten 2022 har fått mye oppmerksomhet, både innenlands, men også internasjonalt. 2023 endte faktisk med utmerkelser både i England og USA.

Hellekonseptet FLYT gikk helt til topps og vant kategorien «innovation by design 2023» hos amerikanske Fast Company og var finalist i kategorien «sustainability». I tillegg ble Asak FLYT finalist til engelske Dezeen awards 2023 i kategorien «sustainable design (building product)»

Flyt DOGA

DOGA-merket for design og arkitektur

Juryen berømmer Asak Miljøstein og Snøhetta for å ha funnet en god løsning på et økende problem. De mener hellene er et godt eksempel på hvordan strategisk bruk av design og arkitektur skaper verdi for samfunn, miljø og økonomi.

«Uttrykket er enkelt og formsterkt, og hellene lar seg kombinere på mange smarte måter. Systemet gir rom for å skape varierte og spennende utegulv på alt fra bytorg til gårdsplasser og industritomter. Vi mener utformingen med fleksible mellomrom og naturlig drenering er en genial designløsning som beriker omgivelsene,» skriver juryen i sin kjennelse.

Les mer om saken her

Innovation by Design

Fast Companys «Innovation by Design» -prisen er en utmerkelse som tildeles designere og virksomheter som finner løsninger på de mest sentrale problemstillingene i dagens samfunn, alltid med blikk for fremtidens viktige spørsmål. Den årlige konkurransen, som nå avholdes for tolvte gang, omfatter et bredt utvalg av velrenommerte selskaper, oppstartsbedrifter og sultne unge talenter. Prisen er blant de mest ettertraktede i bransjen. Dommerpanelet for prisen består av anerkjente designere fra flere ulike fagområder, ledere i noen av verdens mest innovative selskaper, samt Fast Company sine egne skribenter og redaktører.

At en norsk industribedrift som har produsert trauste betongprodukter siden 1916 går hen og vinner den gjeve amerikanske Fast Company-prisen i kategorien «Best Design Europe, Middle East, and Africa» for Asak FLYT er ikke til å tro, sier Hanne Sønsteby, administrerende direktør i Asak Miljøstein.

Les mer om saken her

Dezeen Awards

Engelske Dezeen Awards er et prisutdelingsprogram som identifiserer verdens beste arkitektur-, interiør-, design- og bærekraftsprosjekter, med de respektive studioer og arkitekter/designere.

Blant prosjektene var Asak FLYT® nevnt i listen over «Sustainable design». Produktet er et fleksibelt, permeabelt system bestående av tre sekskantede steiner. Dette er en respons på ekstreme værforhold, og dekker behovet for tilpasningsdyktige løsninger i bymiljøet.

Les mer om saken her

Byggenæringens Innovasjonspris

Asak Miljøstein, og vårt nye konsept Asak FLYT, designet av Snøhetta, ble 1 av 8 finalekandidater til Byggenæringens Innovasjonspris 2023.  

Vi er utrolig stolte, og mener Asak FLYT er et viktig verktøy i møte med utfordringene vi har med overvann i stadig flere byer og lokalsamfunn. Vi ønsker også å gratulere de andre 7 finalistene med sitt flotte arbeid mot et mer klimatilpasset samfunn! ♻

Les mer om saken her